"In juni stond ik krom als een oud manneke"

VORSELAAR -

"Onze pa heeft er last van, onze

kleine

(nationaal nieuwelingen kampioen Geert Wellens, nvdr) ook. En ik stond in juni ineens stil zoals een oud manneke: ik kon geen meter meer gaan en geen minuut stilzitten van de rugpijn. Ik had daar al eerder last van, maar nog nooit zoals in de Ronde van Luik. De eerste dag op een halfuur gereden, de tweede dag opgegeven. Acht weken heb ik niet kunnen trainen. Wel veel bij de kinesist gezeten. Nu nog trouwens, tweemaal per week lig ik bij Lieven Maesschalk op tafel."

A.P.

BR>Rugpijn. Acht weken niet op de fiets. Niet kunnen trainen als al je collega's volop bouwen aan de basisconditie waarmee ze de winter door moeten. Bart Wellens mag dan al wereldkampioen van de beloften zijn, tegen zoveel ellende kan zijn talent niet op.

"De eerste crossen rijd ik dan ook met een mentaliteit van

niks moet, alles mag

. Ik kan niet anders dan pieken vanaf december en dat komt misschien nog goed uit, omdat dan de belangrijkste wedstrijden georganiseerd worden."

Maar het

grote spel

begint zondag al, in Ruddervoorde?

"Klopt. Maar vorig jaar moest ik daar ook opgeven en toch werd ik uiteindelijk nog tweede in de eindstand van de Superprestige. Dat kan nu weer. Vooral omdat ik me vooral zal concentreren op die Vlaams - Nederlandse competitie.

De Wereldbeker is ook deze winter nog niet aan mij besteed. Ik acht me nog te jong om twee topcompetities tegelijk aan te pakken. Zeker nu ik zoveel trainingsachterstand heb. Alleen in de GP van België, in Kalmthout, zie je me in de Wereldbeker."

Hoe staat het intussen met de plannen om prof te worden?

"Zeker niet voor het wereldkampioenschap. Dat wil ik graag nog eens winnen. Of Mapei daarna nog interesse voor me heeft zoals vorig jaar? Als ik goed begrepen heb, bouwt Lefevere aan een ploeg van 40 renners. En als ik goed gerekend heb, heeft hij er al 39. Ik zal me moeten reppen."

Nu in het nieuws