Feestelijke Belgian Open start vandaag

Golf

J.HEL.

BR>

ANTWERPEN -

Feest in Knokke deze week. De Belgian Open die vandaag begint op de Koninklijke Zoute Golf Club en zondag zijn winnaar zal kennen, viert zijn vijftigste editie. Bovendien speelt de baan van Het Zoute voor de tiende keer gastheer en bestaat de organiserende club, de Koninklijke Zoute Golf Club, dit jaar honderd jaar.

De golfliefhebbers zullen ongetwijfeld aan hun trekken komen. Titelverdediger Lee Westwood, derde in de Europese Order of Merit, is zeker van de partij, net als Seve Ballesteros en Bernard Langer. Speciale attractie wordt ongetwijfeld de Amerikaan John Daly. Dit enfant terrible is vooral gekend om zijn superlange slagen.

Ons land is goed vertegenwoordigd. Didier de Vooght, het voorbije weekend nog derde in Frankrijk, blijkt net op tijd in vorm. Momenteel bekleedt de Kapellenaar een tiende plaats in de Order of Merit van de Challenge Tour, waardoor hij bijna zeker is van een Tour-kaart voor volgend jaar. Verder wordt uitgekeken naar de prestaties van Arnaud Langenaeken, Nicolas Vanhootegem, Filip Govaerts, Raf Vanbegin en de amateurs Stefan Boschmans en Nicolas Colsaerts.

Het prijzengeld bedraagt 32 miljoen frank, waarvan 5 miljoen voor de winnaar.