Vandaag Tour-presentatie

PARIJS -

Jean-Marie Leblanc zal allicht veel meer ontspannen zijn dan twaalf maanden geleden wanneer hij vandaag in Parijs het rittenschema van de Tour 2000 voorstelt. Een jaar geleden moest Leblanc uit een diep dal kruipen, nadat de Tour '98 bol had gestaan van dopingschandalen. Die waren er in juli van dit jaar niet.

A.P.

BR>In tegenstelling met andere jaren is er ditmaal bijzonder weinig geheim gebleven over Leblancs plannen. Gouverneurs en burgemeesters die reeds op de hoogte werden gebracht van het voor hen goede nieuws, hebben bijna allen uit de biecht gesproken. Bij zoverre het schema van de Tour 2000 al een dag voor de officiële presentatie voor een groot deel in kaart kan worden gebracht.

Proloog en eerste rit op 1 en 2 juli in Futuroscope.

Tweede rit eindigt op 3 juli in Louduns.

Mogelijke start- en/of aankomststeden in de eerste week: Nantes, Rennes-Vitré (ploegentijdrit?), Tours, Limoges, Castelsarrazin, Dax.

Eén Pyreneeënrit met aankomst op een bergtop: Hautacam.

Daarna Tarbes, Revel, Carcassonne.

Rit in lijn en/of rustdag in Avignon.

Tijdrit naar de Mont Ventoux.

In de Alpen zou Les 2 Alpes de enige aankomst bergop zijn, tenzij Morzine erbij komt.

Veel genoemde aankomststeden in de slotweek: Briançon (na een rit over o.a. de col d'Izoard), Lausanne (ter ere van de 100-jarige UCI), Freiburg (de Duitse thuisstad van Jan Ullrich), Mulhouse, Troyes, Parijs.

Vanmiddag bevestigt of ontkent Leblanc deze pronostiek en zet hij alles keurig in de juiste volgorde.

Nu in het nieuws