Assistent Van Puymbroeck volgt opgeluchte Gzil op

BEVEREN -

De soap rond Beveren-trainer Stani Gzil is voorbij. Nadat hij eerder deze week al herhaaldelijk had gezegd dat hij niet langer kon functioneren bij Beveren, is de Poolse coach gisteren dan toch ontslagen door het bestuur van de Wase eersteklasser. Assistent Bert Van Puymbroeck volgt hem (voorlopig?) op.

Luk De Ranter Wim Vos

BR>"Laten we stellen dat er een regeling is getroffen tussen Beveren en Gzil", aldus voorzitter Van Hoof die het woord 'ontslag' liever niet in de mond neemt. Hij betreurt de gang van zaken. "Omdat dit alles volgens mij niet nodig was. Ik heb Gzil altijd een vakman gevonden. Wij hebben nog een laatste poging ondernomen hem toch nog op zijn stappen te doen terugkeren. Maar dat bleek tevergeefs. Jammer."

Gzil zelf toonde zich gisteren heel erg opgelucht. Gzil: "Zij stelden mij voor een tweetal weken vakantie te nemen en daarna de draad weer op te pikken. Maar dat zou zinloos zijn. Ik ben óp, helemaal leeg en wil nu vooral even rusten. Straks wil ik dan weer als trainer aan het werk. Ik blijf ambitieus. Ook voor Beveren is het beter dat ik de fakkel definitief aan een ander doorgeef. Ik ga hier in alle vriendschap weg en wens mijn opvolger alle succes."

Die opvolger is Bert Van Puymbroeck, een gewezen jeugdvoetballer van Beveren die al sinds '90 hulptrainer is bij de club. Alvast één maand lang krijgt hij het vertrouwen van het Beverse bestuur, nadien volgt een evaluatie en wordt beslist of er alsnog een buitenstaander als nieuwe coach wordt aangetrokken. Of hij blij is met deze kans? "Moeilijke vraag. Enerzijds wel omdat het niet iedereen gegeven is trainer bij een eersteklasser te zijn. Anderzijds niet omdat ik altijd prima heb opgeschoten met Stani Gzil die ik als een vriend voor het leven beschouw."

De eerste opdracht die Van Puymbroeck wacht, is opnieuw rust te brengen in de spelersgroep. "AKA, Boskamp, de Georgische investeerders... het was de jongste maanden altijd wat. Daarom ga ik de komende dagen ook niet onmiddellijk aandringen op versterking. Ik wil vertrouwen geven aan de spelers die er nu zijn, al was het maar omdat ik ervan overtuigd ben dat we voldoende kwaliteit in huis hebben om ons in eerste te handhaven." Daarvoor rekent Van Puymbroek op een meer offensieve manier van spelen. "Kijk, het is heel eenvoudig. Noch ik, noch Beveren heeft ook maar iets te verliezen. Waarom dan niet meer aanvallend spelen?"

Nu in het nieuws