"Mijn hart vraagt me te blijven"

Glen De Boeck krijgt tegen Bologna de kans zijn transfer naar Engeland te versieren

Yves Taildeman

BR>

ANDERLECHT -

De derde ronde van de UEFA-beker, de Belgische coëfficient en de revanche na Ingelmunster: er staat vandaag een pak op het spel in het Vanden Stock-stadion. Voor Glen De Boeck komt daar nog een schepje bij. Vijf Britse clubs sturen vandaag hun scout om te beslissen of ze Glen moeten aantrekken. "Maar mijn hart vraagt me te blijven", zegt De Boeck.

Gazet van Antwerpen: En wij die dachten dat je een honkvast iemand was, zoals er op onze velden niet veel meer rondlopen.

Glen De Boeck:

Maar dat ben ik ook. Tot een paar maanden geleden zou het nooit in me opgekomen zijn over een transfer te praten. Ik was een vaste waarde en speelde alle wedstrijden. Ik stond nooit ter discussie. De laatste maanden is die situatie grondig veranderd. Dat maakt deel uit van het profvoetbal, maar het doet me wel anders tegen de zaken aankijken.

Robert Waseige klaagt dat Belgische spelers niet op de bank kunnen zitten.

Ik heb geen probleem met het bankzitten op zich. Alleen had ik het zeer moeilijk met de manier waarop ik naar de bank ben verwezen. Dat was naar mijn mening onterecht. Ik heb het daar zeer moeilijk mee gehad. De uitleg van de trainer was dat hij twijfelde of ik na mijn lichte ribblessure fit was tegen Ljubljana. Ik zei hem dat ik 100% fit was en dan is dat ook zo. Als hij daar niet van overtuigd was geweest, had hij me niet op de bank gezet. Dus is er een andere reden. Welke die is, weet ik niet.

Verstraeten en Oyen zijn op zijn advies aangeworven. Kan het dat zijn?

Mensen die het goed met mij menen, zoals mijn familie en vrienden, zullen daar wel zo over denken. Maar ik totaal niet. Als de trainer zich daaraan bezondigt, is het einde zoek.

Krijg je na vier jaar Anderlecht genoeg respect? Aan een monument als Zetterberg zal niemand tornen.

Oh, daar heb ik geen problemen mee. Pär heeft hier genoeg opgebouwd om zo behandeld te worden. Hij is de beste voetballer van deze groep. Ik heb niet de pretentie me op dezelfde hoogte te stellen als hij. Mijn relatie met de club is opperbest. Het bestuur wil het liefst dat ik op mijn tanden bijt en blijf. Dat meldde het me vorige week nog.

"Wat ik in Engeland kan verdienen, is serieus meer dan hier."

Glen De Boeck

Maar dat wordt moeilijk. Bij Celtic, Southampton, Derby County, Wimbledon en Sheffield Wednesday is veel geld te verdienen.

Het financiële speelt sowieso een rol. Wat ik daar kan verdienden, is serieus meer dan hier. Maar mijn hart zegt dat ik beter hier blijf. Ik heb het hier naar mijn zin. Alleen zijn er sportief een aantal vraagtekens. De kans dat ik vertrek, schat ik op 50%.

Dus zal je morgen wat zenuwachtig aan de aftrap komen.

Nee, ik vat die match aan zoals een andere. Anderlecht komt voorop. We beseffen dat we iets verschuldigd zijn aan het publiek. Het wordt een geladen match.

Volgens jouw collega's is het momenteel geen cadeau verdediger te zijn bij Anderlecht.

Aan ons om het verstandig aan te pakken en met genoeg mensen achter de bal te blijven. We zullen genoeg kansen krijgen om te scoren. 0-0 vind ik al een positieve uitslag, 1-0 is perfect.

Het wordt dus een saaie match.

(Knikt)

Het komt er op aan realistisch te voetballen. Een uitschuiver in de competitie kan je rechtzetten, in de Europacup niet. Ik verwacht een wedstrijd die lang gesloten blijft. Italiaanse clubs spelen altijd als een blok.

Jij schakelde met Mechelen als laatste een Italiaanse club uit.

De Italiaanse competitie is nu eenmaal bijzonder sterk. Een Italiaanse tegenstander is nooit makkelijk te domineren. Aan ons om er een onvergetelijke avond van te maken.

Nu in het nieuws