Wachten op nieuwe zaal

A. Antwerpen heeft locatieprobleem: werkzaamheden Sorghvliedt starten niet voor 2000, uitwijken naar Arena is mogelijkheid

K.V.

BR>

HOBOKEN -

Volleybalclub A. Antwerpen is volop op zoek naar een nieuwe locatie voor haar fanionteam, dat momenteel furore maakt in ereklasse. De oude, vertrouwde Sportschuur in Fort 8 in Hoboken voldoet niet langer aan de vereisten van Antwerpen. "We kunnen het publiek niet langer op een deftige manier ontvangen", beseft voorzitter Stephen Sophie.

Volleybal

"De infrastructuur van de Sportschuur is verouderd en een topclub onwaardig", betoogt Sophie. "Daarom waren wij op zoek naar een alternatief en dat werd gevonden in het nabijgelegen Sorghvliedt, de thuishaven van handbalclub Sasja. Het voordeel hiervan is dat het slechts een verhuis van enkele honderden meters betekent. Voorwaarde is wel dat er, na het hernieuwen van de sportvloer, ook gedacht wordt aan de uitbouw van business-club. Daarvoor richtten wij met Sasja de vzw SHOT op; een werkgroep die de zaken in handen neemt."

En dat wierp de nodige vruchten af: met de stad Antwerpen kwam men tot een akkoord betreffende de subsidiëring van het project en de bouwvergunning werd goedgekeurd en opgestuurd. In principe is alles dus klaar om de werkzaamheden aan te vangen.

"Let wel, de aannemers moeten nog gezocht worden en met een slechtweerperiode voor de boeg ziet het er niet naar uit dat de eerstkomende weken gestart zal worden met de aanpassingswerken", vervolgt Sophie. "Als er al gewerkt wordt, zal dat pas in het jaar 2000 gebeuren. Daarvoor dienen er nog enkele onzekerheden weggenomen te worden. Eén van de obstakels is de mindere gang van zaken bij Sasja: de club diende een stamnummer over te kopen om zich in de hoogste afdeling te handhaven. Zelf zijn wij er ook nog niet helemaal uit. Vandaar dat wij ook de piste van een samenwerking met basketbalclub Antwerpen openhouden en mogelijk naar de Arena-hal in Deurne trekken."

Samenwerking met basketbal?

HOBOKEN -

Indien het Sorghvliedt-project niet doorgaat, heeft A. Antwerpen nog andere pistes in het hoofd.

"Misschien kunnen wij wel gebruik maken van de Arena-hal van basketbalclub RBT Antwerpen", oppert Sophie. "De cateringmogelijkheden zijn er echter beperkt en ook de verhuis naar de andere kant van de stad vormt mogelijk een bezwaar. Vanuit de Topsport-cel kunnen wij samen met het basketbal misschien meer druk zetten op het stadsbestuur. Momenteel bewandelt dat drie mogelijke pistes voor de bouw van een topsporthal in Antwerpen: Petroleum-Zuid, het Rooi en het Sportpaleis. Als de grote zaalclubs de handen in elkaar slaan, komt er misschien op zeer korte termijn schot in de zaak en dat zou ons zeer goed uitkomen. Voorlopig kijken wij echter de kat uit de boom. Vergeet niet dat onze overige ploegen actief blijven in de Sportschuur", aldus de A. Antwerpen-voorzitter.

Nu in het nieuws