Oyen zeer twijfelachtig

ANDERLECHT -

De laatste training van Anderlecht bracht Aimé Anthuenis goed en slecht nieuws. Lorenzo Staelens trainde volop mee, maar Davy Oyen haakte af. Oyen kampt met een buikspierblessure en is zeer twijfelachtig voor de match van vandaag. "Ik heb er geen goed ook in", zei Oyen. "Toen ik opstond, kon ik mijn been nauwelijks bewegen."

S.T.

BR>Voor Aimé Anthuenis stelt zich een gigantisch probleem. "Op Meert en Soetaers na heb ik geen linksbenige spelers meer", zegt hij. "Met Oyen weet ik dat het plots beter kan gaan. Hij test 's ochtends nog." Mogelijk komen Verstraeten of Crasson daardoor alsnog aan de aftrap.

Enkel zitplaatsen in 2001

ANDERLECHT -

Anderlecht kan vanavond

maar

23.000 mensen ontvangen. "Allicht zullen het er maar 22.000 zijn", aldus manager Verschueren. Achter de doelen moet Sporting weer improviseren. Daar installeert het weer zijn tijdelijke zitjes. "Maar in 2001 komen er grote werken, waarmee we ook achter de doelen zitplaatsen gaan hebben", maakte Verschueren bekend. "Dat zal het comfort van het stadion nog verhogen."

"Ik ben een egoïst"

ANDERLECHT -

Terwijl Michel Verschueren zijn best deed om het belang van Anderlecht voor België toe te lichten, sprak Aimé Anthuenis andere taal. "Ik ga niet zeggen dat Anderlecht redder moet zijn van het Belgisch voetbal, want dan ben ik een hypocriet", aldus Anthuenis. "Op dat vlak ben ik een egoïst, ik geef dat eerlijk toe. Ik trek me het lot van Brugge of Genk niet aan. Maar dat wil niet zeggen dat de Belgische trainers elkaar niets gunnen. Integendeel."

Nu in het nieuws