"De spelers moeten met hun hart spelen"

BRUSSEL -

Dat de wedstrijd van vanavond voor Bologna van zeer groot belang is, staat als een paal boven water. Bologna-trainer Buso weet dat zijn team voor een aartsmoeilijke wedstrijd staat, nu hij zijn ploeg grondig moet wijzigen. "Dat is nu eenmaal eigen aan voetbal. Ik kan nog zoveel klagen en roepen dat ik met een hele resem gekwetsen en geschorsten af te rekenen heb (zeven in het totaal), dat verandert niets aan de situatie."

N.D.

BR>Toch kan Buso er niet omheen dat hij zonder het duo Ingesson-Marocchi op het middenveld met een groot probleem zit. Daarom moet Buso verdediger Paramatti een rij naar voor schuiven. Het ontbreken van Andersson (niet speelgerechtigd omdat voor drie weken nog bij Lazio Roma aangesloten was) beschouwt hij niet echt als een gemis. "Andersson heeft dit seizoen nog maar twee wedstrijden met Bologna gespeeld, zodat ik hem nog niet als een basisspeler beschouw. En daarbij, met Signori-Ventola beschik ik over twee uitstekende spitsen."

Op de vraag wat hij van Anderlecht vindt, antwoordt Buso: "Anderlecht heeft eerder dit jaar 0-0 gelijkgespeeld tegen AC Milan in Parijs. Anderlecht heeft veel kwaliteit en technisch vernuft in huis. Bijna heel het team bestaat uit internationals. Ik heb ook gehoord dat zij dit weekeinde hebben verloren voor de beker, maar ook wij hebben geen goede generale repetitie achter de rug met ons beschamend gelijkspel tegen rode lantaarn Piacenza. Willen wij in Anderlecht een goed resultaat behalen, moeten we met ons hart spelen."

"Desnoods sta ik in de spits"

BRUSSEL -

Bologna-verdediger Paramatti start vanavond op het middenveld als directe bewaker van Anderlecht-kapitein Zetterberg. Deze wijziging komt er omdat trainer Buso zijn centrale as op het middenveld moet missen. Voor Paramatti maakt het allemaal niets uit. "Zelfs als de trainer mij vraagt om als aanvaller te fungeren, doe ik dat. Vandaag start ik op het middenveld op een voor mij ongebruikelijke plaats, hoewel ik bij de jeugd ook al deze positie innam. Nu mijn voornaamste taak het neutraliseren van Zetterberg is, zal ik niet nerveuzer zijn dan anders. Ik kan niet meer dan mijn best doen", aldus een nuchtere Paramatti.

Nu in het nieuws