Barcelona door, Lazio nog niet

ANTWERPEN -

Twee seizoenen na elkaar werd Louis Van Gaal met zijn Barcelona in de eerste ronde uit de Champions League gekegeld, maar nu is de Catalaanse grootheid na vier speeldagen klaar met zijn huiswerk. Een weliswaar overdreven 2-4 zege bij Arsenal opent de poort naar de tweede ronde voor de Spaanse landskampioen. De mooiste treffer van de avond kwam op naam van Dennis Bergkamp. De Londense club moet straks met Fiorentina uitmaken wie Barcelona vergezelt. Fiorentina klimt na een 3-0 zege tegen Stockholm op naar een gedeelde tweede plaats.

K.G.

BR>Rosenborg is na vier speelronden de verrassende koploper in groep C. De Noorse kampioen won dinsdagavond tegen Borussia Dortmund met 0-3 en staat reeds met één been in de volgende ronde. Sörensen was met twee treffers de gevierde man, Winsnes legde de eindcijfers vast. Door die tweede zege staat het ongeslagen Rosenborg drie punten los van eerste achtervolger Dortmund.

Feyenoord wacht nog steeds op de eerste zege. De Rotterdammers moesten in de Kuip tegen het Portugese Boavista genoegen nemen met 1-1. Het is reeds het vierde opeenvolgende gelijkspel van de Nederlandse club. Laat in de wedstrijd opende de Deen Jon-Dahl Tomasson de score, maar kort daarna scoorde de Roemeen Timofte tegen op strafschop.

Titelverdediger Manchester United ging onderuit bij het Franse Olympique Marseille. Gallas scoorde na 69 minuten het enige doelpunt. Marseille neemt daarmee de koppositie over in groep D. Voor Manchester was het de eerste Europese nederlaag sinds december 1997. In dezelfde poule pakte Sturm Graz de eerste punten. De Oostenrijkers versloegen Croatia Zagreb met 1-0.

In groep A deed Lazio Rome een gouden zaak, na de ruime 0-4 zege bij Maribor. Leverkusen leed een 4-2 nederlaag bij Dynamo Kiev, maar huist nog steeds op de tweede plaats. In tegenstelling tot wat eerder werd gemeld zijn de Romeinen nog niet geplaatst voor de tweede ronde van het tornooi. Of Lazio alnog zijn plaats bij de laatste zestien verliest, hangt af van de vier resterende wedstrijden in de groep. De Italianen staat aan de leiding met 10 punten, vijf meer dan Bayer Leverkusen en zes meer dan Dynamo Kiev, twee ploegen waartegen Lazio nog moet spelen.

Nu in het nieuws