Tsjechische doelman bij Lokeren

LOKEREN:

In zijn zoektocht naar een nieuwe invallersdoelman bereikte Lokeren, via ex-speler Joseph Vacenovsky, een principieel akkoord met de 24-jarige Tsjechische doelman Daniel Zitkov. Zitkov is op dit ogenblik aan de slag bij het Slovaakse FC Presov en ook met deze club zou Lokeren een overeenkomst hebben. Alvorens deze overgang te finaliseren moet Zitkov eerst nog medisch gekeurd worden. In de loop van volgende week zou hij daarvoor naar Daknam komen.

D.D.T.

BR>Gisteren streek op Daknam ook de 25-jarige Kroatische aanvaller Velden Karic neer. Karic behoort tot het Italiaanse Torino maar speelt op dit ogenblik, op uitleenbasis, bij het Kroatische Varteks. Hij zou vandaag al meetrainen met de A-kern en morgen spelen met de invallers tegen Westerlo.

KV Mechelen stuurt tester weg

MECHELEN -

In de beloftenwedstrijd tegen Vitesse testte KV Mechelen de Fransman Nicolas Marx. Marx werd al na 22 minuten vervangen en naar huis gestuurd. De wedstrijd eindigde op een 2-2 gelijkspel. Voor de wedstrijd tegen Germinal Beerschot is alleen Peytier onbeschikbaar. De andere twijfelgevallen geraken speelklaar.

Mogelijke fusie in bevordering

WEVELGEM -

SV Wevelgem en SK Gullegem bereiden een fusie voor. Afgevaardigden van beide vierdeklassers zaten dinsdagavond een eerste keer rond tafel voor een verkennend gesprek. De kans dat het daadwerkelijk tot een samensmelting komt is relatief groot, want over de belangrijkste facetten is al een consensus bereikt. De clubs willen in de komende weken hun achterban raadplegen. De fusieclub zou het stamnummer van SV Wevelgem overnemen, de paarswitte kleuren van die club behouden en onder de naam Wevelgem van start gaan. Gullegem zou dan weer de thuishaven worden, omdat daar de mogelijkheden tot uitbreiding het grootst zijn. Voor de jeugdwerking kunnen de beide accommodaties dienst blijven doen.

Rotterdam slecht voorbereid

AMSTERDAM -

De Rotterdamse politie en de lokale overheid schieten tekort in hun opzet om het voetbalvandalisme in de stad in te perken. Dat is het besluit van het Crisis Onderzoek Team (COT) van de Universiteit van Leiden. De politie van Rotterdam slaagt er blijkbaar niet in zinvolle informatie te vergaren over hooligans en heeft niet genoeg aandacht voor grote evenementen. De onderlinge communicatie tussen de gezaghebbers en de politie liet het daarenboven afweten. Vooral met het oog op Euro 2000 volgend jaar in België en Nederland maakt Rotterdam een slechte beurt, want de stad is gastheer voor enkele belangrijke wedstrijden.

Basler zorgt weer voor onrust

MUNCHEN -

Het is bijna geen nieuws meer, maar de Duitse voetballer Mario Basler is volgens een Duitse krant weer eens zijn boekje te buiten gegaan. Eerder deze week werd Basler door zijn huidige club Bayern München tot het einde van het jaar geschorst wegens een opstootje in een discotheek. Nu maakte de krant Mittelbayrische Zeitung bekend dat Basler enkele weken eerder zwaar uit de bol is gegaan.

In een bar in Regensburg zou de voetballer

zwaar beschonken

op de tafels gedanst hebben en een amateurfotograaf, die van Basler een kiekje wou nemen, aangevallen hebben en de film uit zijn fototoestel gerukt hebben.

Fabien Barthez een maand 'out'

MONACO -

De Franse nationale doelman Fabien Barthez (Monaco) zal zeker een maand buiten strijd zijn. Barthez werd zondag geopereerd aan een bloeduitstorting in de linkerdij. Hij liep de blessure op toen hij zaterdag tijdens de wedstrijd tegen Straatsburg (3-0) tegen zijn ploegmaat en onze landgenoot Philippe Léonard aanbotste.

"50.000 volt voor foute refs"

BRUSSEL -

John Gregory, trainer van Aston Villa, staat niet bekend als een vriend van voetbalscheidsrechters. Maar zijn antipathie tegen de arbiters in de premier league heeft wel erg grote vormen aangenomen. "Persoonlijk vind ik dat scheidsrechters op een paar electroden aangesloten moeten worden. Na drie foutieve beslissingen dient er dan 50.000 volt door hun genitaliën te worden gejaagd", sprak Gregory schaamteloos. Overigens voegde hij er wel aan toe dat men deze uitspraak niet al te letterlijk moest nemen.

Gregory kreeg vorige maand al een geldboete van 125.000 frank wegens het beledigen van een scheidsrechter. Afgelopen maandag was hij opnieuw woedend na een omstreden strafschop in het duel met Sunderland. Mede daardoor verloor zijn ploeg met 1-2. "We hebben één van de beste competities ter wereld", orakelde hij dinsdag. "We hebben de beste spelers en we hebben de beste velden. Helaas hebben we ook een paar van de slechtste scheidsrechters van de wereld."

Beckham denkt niet aan vertrek

PARIJS -

David Beckham wil het liefst bij Manchester United blijven. De Engelse international lijdt onder de verwensingen die door vijandige supporters regelmatig worden geuit, maar peinst niet over een vertrek. "Meestal gingen de spreekkoren over mijn vrouw (Spice Girl Victoria Adams), maar nu wordt zelfs mijn zoon opgevoerd. Hij is pas acht maanden", beklaagde Beckham zich in een interview met de Franse sportkrant l'Equipe. Ook de geruchten dat hij onder druk van zijn vrouw zou willen verhuizen naar zijn geboorteplaats Londen, sprak Beckham tegen. "Ik wil voetballen voor de enige club die ik ken. Ik beschouw Manchester United als mijn familie."

Forse boete voor Collymore

BIRMINGHAM -

Aston Villa heeft zijn aanvaller Stan Collymore een boete ter waarde van twee weken loon opgelegd, omdat hij maandag niet was komen opdagen voor de training. Collymore keerde vorige week terug naar Aston Villa nadat hij drie maanden op uitleenbasis de kleuren van Fulham had verdedigd. Collymore was destijds de duurste voetballer toen Liverpool voor zijn overgang in 1995 ruim 500 miljoen frank moest neertellen. Sindsdien ging het neerwaarts met zijn carrière omwille van negatieve publiciteit en depressies.

Nu in het nieuws