"Geen schuim op de bek"

Antwerp-coach Pouders niet tevreden over inzet van zijn spelers

Frank Van Roost

BR>

MAASEIK -

Antwerpen-coach Pouders sommeerde zijn spelers onmiddellijk na het verlies naar de kleedkamer om ze de les te lezen. "Ik heb er geen probleem mee dat we in Maaseik verliezen", legde hij na zijn donderpreek uit. "Maar hier moet je komen spelen met het schuim op de bek en dat was vandaag absoluut niet het geval."

Volleybal

"We hebben veel te veel respect betoond voor Maaseik. Ze mogen dan mooiere truitjes dragen, het blijven evengoed spelers die ook fouten maken", aldus Pouders.

Na de eerste set vertaalde het gebrek aan inzet zich in erg zware cijfers. "Eens in die neerwaartse spiraal gingen ook de tactische afspraken verloren. Verdomd, op tien keer verliezen we in Maaseik misschien tien keer, maar je moet hier je knieën kapot spelen als je iets wil oogsten. Dat weet je vooraf."

"Je moet hier je knieën kapot spelen als je iets wil oogsten."

Antwerp-coach Pouders

Guy Van Drom nam eveneens het woord respect in de mond. "Al heeft vooral hun opslagdruk ons de das omgedaan. Dat is het sterkste wapen van Maaseik. Op dat vlak kan geen enkel Belgisch team aan hen tippen. De service van Shittu zie je nog mooi aankomen, maar die Lebl poeiert ze keihard naar jou kant. En dan heb je nog Vital Heynen. Vroeger krulden zijn opslagen centimeters over het net, nu lijkt het er op of hij met opzet de band viseert in de hoop dat de bal er blijft aanhangen."

Geert Verreth verwees ook al naar de Maaseikse Tsjechische middenman Lebl. "Kan die een stukje blokken, zeg. En toch zag je dat hij nog jong is. Hij domineert niet aan het net." Verreth gaf indirect ook aan dat Antwerpen maar bleek voor de dag kwam.

"Maaseik speelde niet eens op zijn best. In Roeselare kreeg Shittu 80 procent van de ballen en hij scoorde bijna alles. Hier kreeg hij hooguit vijf passes per set. Als het moet kan dit Maaaseik nog veel beter en zijn we helemaal kansloos."

"Gelukkig zitten de zwaarste matchen uit de heenronde erop", concludeerde Guy Van Drom. "Nu komt het erop aan zo vaak mogelijk 3-0 op het bord te timmeren. Zoals vorige zondag tegen Hees-Bilzen: 3-0, terwijl Lennik daar maar met 3-1 van won. Zo maak je het verschil."

Nu in het nieuws