"PSV heeft een mirakel nodig"

Team van Eric Gerets telt Europees niet mee

K.G.

BR>

GLASGOW -

Na vier speeldagen rest PSV alleen nog een waterkans op verdere avonturen in de Champions League. De formatie van Eric Gerets, onaantastbaar in eigen land, werd in wat vooraf de match van de laatste kans werd genoemdn, overrompeld door Glasgow Rangers en blijkt Europees van geen tel. Een harde conclusie voor de Belgische coach, die wellicht opnieuw onder vuur komt te staan.

Glasgow Rangers 4

PSV 1

Eric Gerets kondigde het drie weken geleden al aan en kreeg gisteren zijn gelijk. Het PSV anno 1999 is niet geschikt voor de Champions League. De Eindhovenaars mogen dan wel onaantastbaar zijn in de Nederlandse competitie, buiten de landsgrenzen krijgt PSV geen voet aan de grond. Glasgow Rangers, niet eens het opperhoofd van de groep, had geen enkele moeite om Eric Gerets en gezelschap te vloeren.

Twee keer scoren was Glasgow Rangers nog niet gelukt in de Champions League. Gisteren hadden de Schotten er amper één helft voor nodig. Nochtans was het PSV dat er alle baat bij had om te winnen, maar de Eindhovenaars kregen in de eerste periode nauwelijks voet aan de grond. Nilis en Van Nistelrooy bleven geïsoleerd, de rest was al blij dat het de lokale aanvalsgolven kon slikken. Dat Amoruso halfweg die eerste periode een hoekschop binnenknikte, was enkel het gevolg van lokaal overwicht. Kort voor de pauze leek een kopbalgoal van Michael Mols helemaal zekerheid te brengen. Dat de Rangers uiteindelijk

maar

met een 2-1 voorsprong de rust introkken, was vooral het werk van Wallace én scheidsrechter Collina. Wallace verscheen tot twee keer toe alleen voor Kralj, maar telkens had de Tsjech het laatste woord. In blessuretijd spotte Collina helemaal met de realiteit door Van Nistelrooy een goedkope strafschop cadeau te doen. De Nederlandse topscorer zette de Italiaanse gift persoonlijk om.

Ook na rust gaf PSV nooit de indruk voor enige tegenwind te kunnen zorgen. Kralj, voor de pauze nog bewierookt, ging al vroeg in de fout en zette McCann op weg naar een derde thuisgoal. Het was uiteindelijk Michael Mols, voor wie het bij PSV tijdens de voorbije transferperiode ook al aan slagkracht ontbrak, die de kroon op het werk zette.

Mark Van Bommel had er geen moeite mee toe te geven dat zijn club te kort was geschoten in Schotland.

"We mogen ons zelfs nog gelukkig prijzen met die 4-1 cijfers. Onbegrijpelijk gewoon als je nagaat dat dit zowat onze laatste kans was. Zelfs de derde plaats komt nu fel in het gedrang. We moeten al hopen op een mirakel om verder Europees te kunnen voetballen. Enkel winst tegen Bayern München en Valencia kan ons overeind helpen. Maar dan ben je inderdaad wel heel optimistisch als je de partij tegen de Schotten zag."

Scheidsrechter:

Collina.

Toeschouwers:

50.000 (uitverkocht).

GLASGOW RANGERS:

Klos, Porrini, Amoruso, Moore, Vidmar, McInnes, Ferguson, Van Bronckhorst, McCann (70' Albertz), Wallace (87' Kanchelskis), Mols (80' Johansson).

PSV:

Kralj, Wielaert (31' Kolkka), Faber, Nikiforov, Heintze, Van Bommel, Vogel, Stinga (72' Rommedahl), Khokhlov, Nilis (85' Bruggink), Van Nistelrooy.

Doelpunten:

18' Amoruso 1-0, 38' Mols 2-0, 45' Van Nistelrooy (strafschop) 2-1, 55' McCann 3-1, 80' Mols 4-1.

Gele kaarten:

Van Bommel (fout).

Rode kaarten:

geen.

Nu in het nieuws