Encyclopedia Brittannica op internet

De Encyclopedia Britannica is sinds dinsdag gratis te raadplegen via het internet. Behalve alle 32 delen en 44 miljoen woorden van de gedrukte versie, zijn op de internetpagina 'www.Britannica. com' ook links naar gerelateerde internetpagina's en een dagelijks nieuwsrapport te vinden.

AP

BR>"We hebben 230 jaar redactionele ervaring en denken dat het internet ons de tot nu toe beste mogelijkheid biedt om de meeste mensen te bereiken", zei James Strachan, directeur internet van de Britannica. De gedrukte versie van de encyclopedie blijft bestaan, evenals de cd-romversie. In 2001 verschijnt een nieuwe uitgave. De Britse encyclopedie werd voor het eerst gepubliceerd in 1768.

Volgens de Britse krant

The Times

is de verkoop van de gedrukte Encyclopedia Britannica flink gedaald sinds pc's goedkoper zijn geworden. Computers worden als een efficiënter zoekinstrument beschouwd dan een lange rij boeken. Het bedrijf in Londen dat de encyclopedie uitgeeft, hoopt inkomsten te verwerven uit de verkoop van advertentieruimte op de internetpagina en het aanbieden van andere, gerelateerde producten. "We hebben een veilig bedrijfsplan voor de toekomst", aldus Strachan.