Bossuyt kiest voor Appelboom

Zwemmen

J.B.

BR>

ANTWERPEN -

Tine Bossuyt is van de Merksemse Zwemvereniging Antwerpen overgestapt naar de Koninklijke Zwemclub Scaldis. Na Kim Van Kruyssen die eerder al van Zwemclub Schoten overkwam is Tine nu de tweede Antwerpse topper die bij trainer Sidney Appelboom terechtkomt.

Na de Belgische kampioenschappen die door Merksem werden georganiseerd, maakte Tine de balans op. "Ik kon niet tevreden zijn over mijn voorbije seizoen en begon me af te vragen wat er fout liep. Het ontbrak me in feite aan motivatie. Dat werd me duidelijk tijdens de rustperiode die ik na het BK nam", zo stelt Tine.

De keuze was tamelijk vlug gemaakt. "Ik heb natuurlijk wel gedacht aan clubs als Iloka Kapellen en Zwemclub Schoten, maar de meest voor de hand liggende oplossing was natuurlijk wel Scaldis. Eerst en vooral omdat ik dan altijd in het Wezenbergzwembad kan trainen en ten tweede omdat mijn ex-trainer Edwin Vinken en Sidney Appelboom steeds goed overeenkwamen. De rol van ligacoach Ronald Gaastra blijft dezelfde. Ik neem deel aan de stage van de Vlaamse Liga onder zijn leiding", aldus Tine.

Dat de vrije slagzwemster heel wat aan Merksem te danken heeft, weet ze maar al te best. "Ik zal de club altijd dankbaar blijven. Ook met Edwin Vinken blijf ik beste maatjes. Hij staat volledig achter mijn beslissing. Ik heb intussen al wel ondervonden dat er een groot verschil is in aanpak tussen Sidney en Edwin, maar daar wil ik verder nog niet over uitweiden. De aanpassing in de groep is alleszins zeer vlotjes verlopen", zo stelt Tine die op 11 november voor het eerst opnieuw in competitief verband in het bad duikt.

"Op de Speede-meeting moet ik goed zwemmen, al piek ik nog wel niet naar die wedstrijd. Het eerste echte objectief wordt het Wintercriterium en de Vlaamse Zwemkampioenschappen begin volgend jaar. Dan gaat het richting Europese Kampioenschappen en hopelijk ook de Olympische Spelen."

Nu in het nieuws