Blunders en falende afwerking

Ranst

W.P.

BR>

RANST -

Uitblinker Koen Pellegroms vond dat Ranst over de hele wedstrijd bekeken de winst mocht claimen. "Op het laatste kwartier van de eerste helft na, kwam Sint-Lenaarts weinig in het stuk voor. Jammer dat we net voor rusten twee doelpunten weggaven."

Hij vond dat er bij Ranst ook meer gecombineerd werd dan bij de concurrentie. "Wij hadden ze op een bepaald moment moeten afmaken. Jammer dat ik nog scherpte mis, want ik had voor de volle pot kunnen zorgen. Ranst leverde vandaag alleszins haar beste prestatie. Op basis van de tweede helft hadden we recht op de drie punten. Anderszijds leverden vorige wedstrijden al eens meer punten op dan we verdienden. Veerle was daar zo'n schrijnend voorbeeld van."

Waaslandia

Meeste spelers overgemotiveerd

BURCHT -

Dolle vreugde in het Waaslandia-kamp na het eindsignaal van een voortreffelijk fluitende Paul Gorremans. De man in het zwart moest niet eenmaal een kaart bovenhalen in een toch geladen derby. Toen de ATV-cameraploeg in de kleedkamer kwam, gingen de thuisspelers helemaal uit de bol. Toch was het geen derbyoverwinning met glans.

"Hiervoor waren bij ons enkele spelers overgemotiveerd. Ik had hen nochtans voor de wedstrijd duidelijk op het hart gedrukt om te proberen er een aangename wedstrijd van te maken. Maar dat lukte blijkbaar niet", probeerde Marc De Mulder dit minder vertoon wat af te zwakken. "Al bij al ben ik best tevreden met het resultaat. Er staan nu drie moeilijke opdrachten voor de deur. Zondag naar Wuustwezel, dan thuis tegen Mol en daarna naar Hoboken."

Sint-Lenaarts

Voorzichtige aanpak was logisch

RANST -

Sint-Lenaarts presteerde op Ranst zeker niet goed en mocht met de puntendeling niet klagen. John De Busser acteerde weer onopvallend efficiënt en sterk. Hij zag een eerste periode met weinig doelgevaar. "Wij benutten toen de doelkansen het best. De tweede periode moesten we terugplooien, wat Ranst voordeel bezorgde. Zij scoorden uiteindelijk niet onverdiend de gelijkmaker."

Opvallend waren de verdedigende aspiraties waarmee Sint-Lenaarts na rusten de wei inliep. "Persoonlijk kreeg ik de opdracht om niet meer in te schuiven en Ceuppens goed in het oog te houden. We scoorden dit seizoen moeilijk, waardoor we telkens achter de feiten moesten hollen. Nu leidden we bij de rust met 1-2, zodat een voorzichtigere aanpak in de herneming wel logisch was."

Hemiksem

Aziz gelooft in de kentering

HEMIKSEM -

Verbroedering Hemiksem behaalde tegen Antonia zijn eerste thuiszege. Een overwinning die net op tijd komt. De ploeg van trainer-speler Floris Verstraeten komt zo stilaan weg uit de onderste regionen van de klassering.

De man die een stevige voet in deze eerste thuisoverwinning had was ongetwijfeld Jafal Abdel Aziz. De kwieke flankspeler bleek dikwijls ongrijpbaar voor de Antoniaverdedigers en lag met twee assits aan de basis van de verlossende doelpunten. "Ik loop voor het ogenblik met veel vertrouwen te voetballen. Ook al speel ik liever vlak achter de spitsen heb ik mij nu aangepast met mijn nieuwe functie op de rechterflank. Ik ben er van overtuigd dat dit de start moet zijn van onze wederopstanding."

Uitvallen De Bakker woog door

Nieuwmoer

KALMTHOUT -

De neutrale toeschouwers keerden zaterdagavond tevreden huiswaarts want Nieuwmoer en Mol zorgden voor een leuke, spannende pot voetbal. De thuisploeg bleef wel met een grote kater achter, want de prima prestatie leverde geen punten op.

Voorzitter Jos Van Loon vond het uitvallen van kapitein Gert De Bakker de cruciale fase. "De gelijkmaker was niet geldig want er ging een gemene fout aan vooraf. Het spel lag ruim zes minuten stil omdat Gert na deze aanslag per draagberrie diende afgevoerd. Gelukkig bleek het na afloop

slechts

om een diepe vleeswonde te gaan.

De scheidsrechter voelde dat hij fout zat en liet meer dan tien minuten overspelen. Ook de grensrechter maakte een zwakke beurt en vergat dikwijls buitenspel te vlaggen. Ondanks het verlies ben ik trots op de jongens. Bij wedstrijden van Nieuwmoer is er altijd spektakel te beleven."

Wuustwezel

Gelijkspel was verdiend geweest

DUFFEL -

Wuustwezel verloor in Duffel de eerste punten buitenshuis. Voor de discipelen van Marc Janssens de tweede nederlaag op rij. "Duffel liet ons nooit in de wedstrijd komen. Ze speelden heel kort op de bal. En was het maar bij de bal gebleven. Als je ziet hoe die nummer twee (Van Heurck, nvdr.) kort voor tijd één van mijn spelers tegen de grond werkte. Tja, wat moet je daar dan van denken. Bij ons loopt Luc Pacquée dan wel tegen een derde gele kaart aan."

De schuld bij de scheidsrechter leggen zou echter al te makkelijk zijn. "Een gelijkspel behoorde zeker tot de mogelijkheden. Het was typisch zo'n wedstrijd waarin de ploeg die eerst scoorde wellicht zou winnen. Na het strafschopdoelpunt zag ik de bui hangen. Dit is een koud stortbad. Het zijn onze eerste verliespunten op vreemde bodem. We hebben de misstap die we tegen Nieuwmoer zetten niet in de vergeethoek kunnen spelen."

Edegem

Drie overwinningen met tien man

EDEGEM -

Op Veerle pakte Edegem zijn derde zege van het seizoen. "Merkwaardig hierbij is wel dat we die drie overwinningen behaalden met telkens slechts tien effectieven tussen de lijnen", verduidelijkt gewezen trainer en technisch coördinator Juan Gomez. "Op Nieuwmoer kreeg Schaessens na 10 minuten rood en wonnen we met 3-0. Op Ranst keek Wim De Vries na 3 minuten tegen een rood kartonnetje aan en toch haalden we het met 2-0. En nu op Veerle werd Tim De Vries na 20 minuten van het veld gestuurd en zegevierden we met 0-4. Dat is zuiver toeval, hoor. (lachend) Ik wil zeker niet beweren dat we voortaan onze wedstrijden met tien man zullen spelen. Het

positieve

aan die drie rode kaarten was dat we als een hecht blok en met inzet succesvol gereageerd hebben op die numerieke minderheid. Na de recente 6 op 6 staat de Edegemse trein alleszins terug op het goede spoor."

Nu in het nieuws