"Derde keer met onze typeploeg"

Miguel Pascual gelooft vast in de mogelijkheden van dit Rochus Deurne

Walter Vertongen

BR>

DEURNE -

Rochus zal altijd wel Rochus blijven. Komen de geel-zwarten tegen een topper in het veld, dan kunnen ze altijd iets meer. Hoe dat komt? Miguel Pascual weet er geen antwoord op, evenmin als Hans Van de Weerd een sluitende verklaring kan geven voor het falen van Rupel-Boom.

Rochus Deurne - Rupel Boom

"Misschien komt deze nederlaag op haar tijd," zegt Van de Weerd. Ze zat er al langer aan te komen. Ze bewijst nu helder en klaar dat we niet zo maar over iedereen heen zullen overlopen. Het vertrouwen is al enkele weken zoek. Wij kunnen het spel niet meer maken en een wedstrijd in handen nemen. Waarschijnlijk zit de afwezigheid van Chris Delhaye er wel voor veel tussen. Hij kon de lijnen uitzetten.

Daarbij misten zowel Yves Mutambay als ikzelf Toon Spiessens achter ons. Nu moest één van ons zich altijd laten terugvallen en konden we de verdediging van Rochus, die overigens een sterke prestatie weggaf, niet of niet genoeg onder druk zetten. Voeg daarbij dat wij zelf te gemakkelijk doelpunten weggeven. Alles samen brengt ons in de positie waar we inzitten. We moeten daar zo vlug mogelijk uit. Zondag tegen Wijnegem spelen we om de leidersplaats. Het is een mooie gelegenheid om ons te herpakken."

Sterk middenveld

"Ach ja, hoe komt het dat wij tegen toppers altijd boven onszelf uitgroeien", begint Miguel Pascual. "Wie zal het zeggen? Waarschijnlijk zullen we onbewust anders naaar zo'n wedstrijd toeleven zeker en daar willen bewijzen tot wat we in staat zijn. Dat is de voorbije twee weken alleszins heel wat meer dan de periode ervoor. En dat is wel uit te leggen. Heel wat nieuwe spelers moesten ingepast worden. We werden ook redelijk geteisterd met geblesseerden. Dat maakt dat we nog maar enkele wedstrijden met ons type-elftal in het veld komen.

Zondag kreeg ik nogal vrij spel in het middenveld. Vooral daar viel Rupel Boom me tegen. Voeg daarbij Koen Goossens die sterk presteerde en onze voorspelers werden gevoed zoals het hoorde. Met een man als Leffelaer heb je dan altijd altijd iets meer in huis.

Over de onmiddellijke toekomst durf ik me niet uitspreken. Ik denk dat een plaats tussen de eerste vijf het hoogste is dat er voor ons nog inzit. Ik geloof in deze ploeg en hoop ik dat men ernstige pogingen zal doen om ze bij elkaar te houden."

Nu in het nieuws