Antwerpen bezoekt piste-WK in Berlijn

Wielrennen

G.V.

BR>

ANTWERPEN -

Het WK op de piste in Berlijn krijgt van vandaag tot en met vrijdag het bezoek van een Belgische delegatie. Chris Bergs van Prommusic bereidt, samen met een aantal leden van de BWB, het baanwereldkampioenschap voor dat van 20 tot 24 oktober 2001 in het Antwerpse Sportpaleis wordt georganiseerd. "Vooral de organisatorische aspecten dragen onze belangstelling weg", aldus Bergs. "Het onthaal, de transfers tussen hotel en stadion, de positie die de commerciële partners krijgen toegewezen, zo van die dingen. Industriële spionage, zeg maar (

lacht

). Overmorgen geeft Manchester, de organisator van het WK in 2000, een persconferentie in Berlijn om hun titelstrijd aan de wereld voor te stellen. Dat doen wij volgend jaar in Engeland ook. Het zal me benieuwen hoe die Engelsen dat aanpakken."

De organisatoren van het WK in Antwerpen schreven ondertussen een wedstrijd uit. Een aantal scholen buigt zich over het ontwerp van een nagelnieuw logo. Vanaf januari 2000 pakken de organisatoren uit met eigen briefpapier en een technische commissie die zich vanaf dat moment quasi voltijds met het op poten zetten van het evenement bezighoudt.

Zesdaagse

In de marge van de WK-voorbereiding wordt ook volop werk gemaakt van de Wielerzestiendaagse, die voor januari 2000 staat geprogrammeerd. Nu het zomerkampioenschap op de piste werd afgeschaft, worden álle Belgische baantitels op het Antwerpse ovaal betwist. De prestigieuze slotmeeting krijgt wellicht een ander jasje aangemeten. Het omnium op de slotdag wordt allicht in ploegen van twee afgewerkt. "Om Tom Steels (de winnaar van de twee vorige meetings, nvdr) een beetje wind uit de zeilen te nemen", lacht Bergs.

Nu in het nieuws