Schilde doet Ekeren pijn

Derde provinciale

K.K.

BR>

EKEREN -

Ekeren FC kon de voorbije weken geen positief vervolg geven aan de puike competitiestart. Een eerbaar gelijkspel tegen Sint-Anneke, een iets minder logische puntendeling tegen Broechem en een verrassend verlies op eigen terrein tegen Schilde brachten de ploeg van trainer Ronny Eysackers van de tweede naar de achtste plaats. Vooral het verlies tegen Schilde deed pijn.

Trainer Ronny Eysackers zei vlak na de wedstrijd: "Wij waren achtentachtig minuten in balbezit, bepaalden het spel volledig, creëerden mogelijkheden maar werden door paal en lat van een doelpunt gehouden. Schilde beperkte zich tot het lukraak wegwerken van de bal. Dat leverde hen nog het winnende doelpunt op ook, totaal tegen de gang van het spel in.

Waarschijnlijk zal de trainer van Schilde felicitaties hebben gekregen van zijn bestuur. Een dergelijk

laf

spel wordt door sommigen

slim

genoemd. Zelf vind ik dat je op deze manier het voetbal om zeep helpt. Ik zou eerder stoppen met het trainerswerk dan voor dergelijke superdefensieve aanpak te kiezen. En wees er maar zeker van dat wij bij Schilde nooit zullen verliezen. Deze nederlaag zit ook de spelers erg hoog."

Middenmoot

Luchtbalboys kon onder nieuwe trainer Theo Eyskens geen punt uit de brand slepen tegen Sint-Anneke. Theo Eyskens was toch tevreden over het geleverde spel: "Ik kan mijn spelers in ieder geval niet verwijten dat ze zich niet zouden hebben gegeven. Een stevige plaats in de middenmoot blijft haalbaar. Als we bij de tegenstrever respect kunnen afdwingen dan zijn we op de goede weg. De motivatie bij de spelers is groot genoeg om dit te bereiken. Er is veel volk op de training. Op het vlak van de discipline worden er eisen gesteld. Organisatorisch zit alles goed ineen. Alleen de accomodatie blijft voorlopig nog een probleem."

Nu in het nieuws