"Uitsluiting was cruciale fase"

Trainer Jos Fransen opgelucht dat Merksplas eerste helft ongeschonden beëindigde

Karel Reyniers

BR>

VLIMMEREN -

Leider Merksplas heeft de gevaarlijk klip bij Vlimmeren succesvol omzeild (1-3). Met vier punten achterstand moest de thuisploeg voor de overwinning gaan. Vlimmeren leek daar tijdens de eerste helft ook toe in staat, maar het morsen met de kansen en de uitsluiting van Gillé werden hen fataal.

Tweede B

In dit treffen tussen twee goed voetballende ploegen was Vlimmeren in de eerste helft duidelijk de betere van Merksplas, dat alleen aan verdedigen kon denken. Het overwicht van Vlimmeren leverde ook kansen op maar Vermeiren, Minnen, Bartholomeeussen en Browaeys faalden telkens in de afwerking. Browaeys had pech toen hij de kruising trof.

De kentering in de wedstrijd kwam er na drie minuten in de tweede helft toen Gillé werd uitgesloten nadat hij de doorgebroken Wilmsen had neergehaald. Vanaf toen kreeg Merksplas de ruimte die het in de eerste helft tevergeefs gezocht had.

Eerst kopte Beyens een voorzet van Wilmsen binnen. Wilmsen was ook de aangever van het tweede doelpunt dat Van Calster staalhard binnen knalde. Nadat Beyens nog de paal trof nam Van Herpe de derde treffer voor zijn rekening. Bartholomeeussen redde in de laatste minuut de Vlimmerse eer.

"Niet alleen de uitsluiting van Gillé, maar vooral het feit dat wij verzuimden de zaak af te maken tijdens de eerste helft, is ons fataal geworden", aldus de Vlimmerse trainer Van de Perre. "Er waren voldoende kansen voor een 2-0 of 3-0 voorsprong. Met tien man moet je man op man gaan spelen en wordt het erg moeilijk tegen de snelle jongens van Merksplas. Zij hebben dan ook de foutjes achteraan kundig afgestraft. Van terugkomen is er dan geen sprake meer."

"De uitsluiting van Gillé was wel het cruciale moment van de wedstrijd", zei de winnende trainer Fransen. "Wij hebben dan het geluk gehad dat we vlug 0-1 konden maken. Na het tweede doelpunt zaten wij veilig en groeide het vertrouwen. Gelukkig raakten wij ongeschonden door de eerste helft, toen Vlimmeren duidelijk de betere ploeg was. Deze zege is voor mij een meevaller want voor aanvang was iedereen tevreden met een gelijkspel."

Onmisbare pion

Oud-Turnhout zit terug op het goede spoor en won afgetekend van Kaart. "Het was een vlotte zege", aldus trainer Potters. "Naast Borghs, die drie keer scoorde, speelden ook Van de Vliet en Robeets een sterke wedstrijd. Proost bewees bij zijn terugkeer nog maar eens bewezen dat hij een onmisbare pion is voor Oud-Turnhout. Hij brengt rust en zorgt ervoor dat de afspraken op het veld worden uitgevoerd."

Lentezon blijft aanklampen na de 0-2 winst bij Oosthoven waar Arendonk andermaal met scherp schoot tegen Sint-Jozef(4-0).

Nu in het nieuws