Eerste thuisnederlaag voor Vobako

Korfbal

A.F.

BR>

TURNHOUT -

De Kempense clubs hadden heel wat recht te zetten en ze deden dat bijna allemaal met een mooie zege. Technico haalde het op eigen veld van Appels met 12-6 en nam zo wraak voor de rampzalige heenmatch. "We werden voor de derde week op rij geplaagd door ziekte, maar iedereen begon toch met veel inzet en vertrouwen", blikt coach Patrick Bisschops terug.

"De twee ploegen speelden in de eerste helft op het scherp van de snee, maar er werden enorm veel kansen verkwanseld. Na de rust maakten we onze kleine achterstand meteen goed, maar het was nog 20' wachten voordat er een definitieve kloof van twee korven ontstond. Die hebben we niet meer uit handen gegeven en het werd zelfs nog 12-6."

Rijko trad thuis aan tegen Boechout en ook zij trokken het laken naar zich toe (10-5). "Het was zeker geen denderende partij", geeft trainer Nico Van Krunckelsven toe. "Na een mooie start hebben we de goede lijn eens langer doorgetrokken en dat was erg positief. We hebben deze match vooral tactisch gewonnen, door de sterke wind goed uit te spelen. Enig minpunt was wel het uitvallen van Bart Van Den Eynde."

Bij Vobako viel minder goed nieuws te rapen, want de Lichtaartse club leed dit weekend zijn eerste thuisnederlaag (9-12). "We speelden wel tegen de leiders, maar dat mag geen excuus zijn", aldus coach Karel Bastiaensen. "We misten vijf strafworpen en dat gaf de doorslag. Vooral op mentaal vlak moeten we veranderen. Bij de eerste aanval liep het mis en toen gingen de hoofden meteen naar beneden. Het vertrouwen is totaal weg en dan begin je natuurlijk kansen te missen."