"Alles liep snedig en vlot"

Zaalvoetbal

B.O.

BR>

OLEN -

Olen draagt niet langer de rode lantaarn in derde nationale D. Op het terrein van Turnhout behaalde 't Zonneke een eerste seizoenzege (2-9). Joeri Nevelsteen ontpopte zich met vier goals nogmaals tot uitblinker. Peter Van Weert (2), Kristof Horemans en Van Genechten namen de overige doelpunten voor hun rekening.

"Ik vreesde vooraf nochtans voor een nieuwe nederlaag omdat onze selectie uit slechts zeven spelers bestond", zei Joeri Nevelsteen. "Cis Weerts, Dany Delanoy en Stafan Rens moesten werken. Mohammed Zliff was geschorst en Patrick Van den Eynden sukkelt met een blessure. Toch speelden we sterk. Voor de eerste keer dit seizoen liep alles snedig en vlot. Bij de rust hadden we onze schaapjes al op het droge, want er prijkten 0-4 cijfers op het bord."

Lichtaart graaide de volle buit mee in Spalbeek (1-3). Geert Robeets, Michel Boogers en Kris Maes tekenden voor de goals. "Verdiende zege", vond trainer Patrick Vermeersch. "De ploeg begint sterk te draaien. In Spalbeek was het duidelijk dat we ons hebben aangepast aan derde klasse en dat de achterstand is weggewerkt."

Malle blijft na de 3-7 winst tegen Diepenbeek de tweede plaats in het klassement bezetten. Raf Govers, Guido Van Genechten (3), Koen Wouters en Timothy Decock (2) scoorden.

Herselt slaagde er niet in de leidersplaats in te nemen. De ploeg van Rudi Jennes verloor met 3-1 van leider Scherpenheuvel.

In eerste nationale gaf ZVC Herentals een 0-2 voorsprong af tegen Boussu-Hornu en zakt stilaan naar de onderste regionen van het klassement.

Nu in het nieuws