"We gingen fysiek ten onder"

Handbal

A.F.

BR>

TURNHOUT/GEEL -

De Kempense handballers mochten na twee weken verplichte rust het terrein opnieuw op, maar ze hadden zich hun rentree ongetwijfeld anders voorgesteld. In tweede landelijke liep het helemaal fout voor Technico 2, dat op verplaatsing moest naar Evergem.

"Wij hebben een forfait opgelopen, omdat we 16 minuten te laat arriveerden in Gent", begint coach Dirk Houtmeyers zijn verhaal. "We waren al met enige vertraging vertrokken en die sporthal was erg moeilijk te vinden. Normaal krijg je een kwartier respijt en er is daarna nog zwaar onderhandeld. Na veel vijven en zessen wilde Evergem niet spelen en verloren we met 10-0."

In diezelfde reeks ging HGW Kempen op bezoek bij Hamont-Achel en ook die partij zorgde voor heel wat ontgoocheling. "We speelden een erg goede eerste helft, al misten we drie strafworpen", blikt trainer Stef De Meerschman terug.

"Aan de rust stonden we 11-8 achter en geloofde iedereen er nog in. Toen kwam evenwel de totale ommekeer. We gingen fysiek volledig ten onder. Daaraan zullen we op training nog moeten werken."

Technico 1 moest naar Eupen en de Turnhoutenaren kwamen weer met lege handen naar huis. "De 29-22 eindstand was geflatteerd voor Eupen, want die kwam pas in de laatste 10 minuten tot stand", aldus hulptrainer Willy Verleg. "We namen een goede start, maar gaandeweg kwam Eupen beter in de partij. Aan de rust geloofde iedereen in een stunt en dat bleek ook in de tweede helft. We hebben het tempo erg hoog gelegd en zo naderden we tot op twee punten. Het meer ervaren Eupen heeft dan het tempo volledig uit de match gehaald en daar hebben wij ons aan laten vangen."

Nu in het nieuws