Hulshout zakt weg na goede start

Basketbal

M.P.

BR>

GEEL -

Twee weken gedwongen inacitiviteit heeft BBC Geel niet uit het winnende ritme kunnen halen. De uitwedstrijd bij Conforta was uiteindelijk een dubbeltje op zijn kant. De bezoekers haalden de buit binnen met amper vier punten verschil.

Het gevolg is dat Deurne het nog steeds zonder overwinning moet stellen en Geel ongeslagen meedraait in de subtop. Voor de druk op het team van coach Raeymakers alleszins een goede zaak. Eenvoudige wedstrijden zijn er niet voor Geel, al moet op basis van het klassement de komende thuiswedstrijd tegen Mercurius ook een haalbare kaart zijn.

Er zit evolutie in het spel van Herentals maar winnen zat er voor de ploeg van Jeroen Beutels nog niet in. Spelers en bestuur moeten voorlopig tevreden zijn met de 80 punten die gescoord werden op het terrein van Hoboken. De Antwerpenaars krijgen door deze overwinning opnieuw aansluiting met het peloton. Zaterdag moet Herentals in eigen huis aantreden tegen het ongeslagen Makeba.

Bij Benedetti Hulshout gaat het van kwaad naar erger. Het team begon schitterend aan de competitie, met winst thuis tegen Edu en op het terrein van Nielse. Sindsdien werd verloren en niet met het kleinste verschil. Zaterdag stond er na afloop van de thuiswedstrijd tegen Red Vic 65-83 op de bordjes.

Hulshout is weggezakt naar de twaalfde plaats in de rangschikking. De opdracht dit weekeinde is wellicht de zwaarste wedstrijd van de competitie. Sint-Jan liet zich dit seizoen nog niet op een foutje betrappen en zal er alles aan doen om die zegereeks verder te zetten.

Nu in het nieuws