"Promotie is geen obsessie"

Patrick Bosmans wil met versterkte Meerhoutse kern minstens even goed doen als vorig seizoen

Dirk Van Bruysel

BR>

MEERHOUT -

De geschiedenis lijkt zich te herhalen. Net als vorig seizoen schoot Mevoc Meerhout sterk uit de startblokken. En net als tijdens de voorbije campagne werden de Mevoc-vrouwen reeds in de eerste competitieweken voetje gelicht door Retie.

Volleybal

"Vorig seizoen gingen we amper drie keer in de fout. Eénmaal op Retie en tweemaal tegen de latere ongeslagen kampioen Hasselt", herinnert Patrick Bosmans zich. "Drie verliesbeurten over de volledige campagne bleek echter onvoldoende om een ticket naar eerste divisie af te dwingen. Met een vooral in de breedte versterkte kern willen we minstens hetzelfde resultaat behalen. Dat betekent voortdurend meedraaien bovenaan. Als de kans zich voordoet, willen we de sprong naar eerste divisie realiseren. Let op, dat laatste is hoegenaamd geen obsessie."

In de derby tegen Kärcher Herentals B werd Inge Deckx, in diagonaal met Nicky Proost, opnieuw als middenspeelster ingezet. Daardoor blokkeerde Mevoc erg sterk en won het vrij gemakkelijk tegen een niet onaardig volleyballend Kärcher B.

"Met Ellen Theys, Inge Deckx, Ils Hoeyberghs, Nadia Lievens, Nicky Proost en Katleen Montens bestaat ons team uit een mengeling van jeugd en ervaring. Theys leerde het klappen van de zweep bij Datovoc en maakte gedurende enkele seizoenen de opgang van Lummen mee. Inge Deckx speelde nog bij ereklasser Bilzen. Deze twee zorgen voor de ervaring."

"Charline Verheyden was tot vorig seizoen eerste invalster bij Booischot in eerste nationale. Maar na een blessure kon zij pas onlangs de training hervatten en maakte ze tegen Kärcher B voor het eerst enkele keren een gesmaakte invalsbeurt. Op haar positie manifesteert Katleen Montens zich inmiddels. Deze achttienjarige kwam over van de Limburgse eersteprovincialer Lommel en speelt zo sterk dat zij momenteel alvast een basisstek heeft afgedwongen."

Propere lei

Drie seizoenen nadat Mevoc Meerhout uit zijn as herrees lijkt de ploeg opnieuw op weg naar het hoogste niveau. "Nu al weten wij dat Meerhout niet over de nodige financiële middelen beschikt om op het allerhoogste vlak met succes mee te draaien. Een eerste avontuur liep falikant af."

"Drie seizoenen geleden begonnen wij met een propere lei in eerste provinciale. Momenteel is Christine Beerten met haar 25 lentes de oudste van de kern. Na haar volgt een resem jong talent. Verderop presteert ook de B en C-jeugd sterk. Momenteel is de sfeer prima maar om ons in een nieuw avontuur te storten heeft niemand hier echt zin", aldus Bosmans.

Nu in het nieuws