"Hopelijk zijn we op het goede spoor"

Derde C

C.V.

BR>

MINDERHOUT -

Eindelijk is het zover. Tijdens de derby tegen Meerle behaalde Minderhout zijn eerste seizoenzege. Drie gouden punten die Minderhout op gelijke hoogte brengen met Dosko en White Star. Vooral het werkvoetbal van de thuisploeg haalde het zondag van het combinatievoetbal van Meerle.

Net als de vorige edities werd de derby gekruid met de traditionele elementen: veel volk, een gespannen sfeer en twee ploegen die het beste van zichzelf gaven. "Een hardbevochten zege die het vertrouwen opnieuw de hoogte heeft ingestuurd", verduidelijkte voorzitter Frans Jochems na de wedstrijd.

"Het was vooral een overwinning gebaseerd op inzet en kracht. Meerle kwam bijzonder sterk uit de startblokken maar verdedigend liet Minderhout geen steek vallen. Meer zelfs, ook aanvallend liep het steeds vlotter en een schot van Aerts tegen de deklat was voor de bezoekers een verwittiging."

"Net voor rust zorgde Kurt Vanden Langenberg voor plaatselijke euforie. Ook na de pauze hielden wij de grendel op het slot en zorgde Van Gils voor zekerheid. Een overwinning waarmede Minderhout hopelijk het goede spoor heeft gevonden."

Zwak Dosko

Technisch was Meerle de betere ploeg maar zij slaagden er niet in de thuisverdediging in verlegenheid te brengen. "We waren ons ervan bewust dat de derby geen zacht gekookt eitje", klonk het in het verliezende kamp. "Een gemotiveerd Minderhout is en blijft voor ons een moeilijk te omzeilen klip."

Vosselaar bleef tegen Dosko baas in eigen huis en klimt naar de eerste plaats in de rangschikking. "Dosko kon weinig bekoren en kwam bijzonder zwak voor de dag", vertelde afgevaardigde Rudy Dierckx. "Domper op de zege was de uitsluiting van Filip Verschueren als gevolg van een verkeerde beoordeling van een spelfase."