"We mikken op de eindronde"

Kurt Coeckelberghs beseft dat Hoboken voor een prijs moet gaan

Walter Peersmans

BR>

ANTWERPEN -

Na lang denkwerk posteerde trainer Mickey Wuyts Kurt Coeckelberghs voor het duel op Kontich centraal op het middenveld in de plaats van de geblesseerde Naets. Coeckelberghs dankte zijn sportieve baas en zijn collega's met een beresterkte prestatie die de ploeg naar een onverhoopte 2-7 winst stuwde. Het leverde onze

Speler van de Dag

zelfs een onuitgegeven quotering op.

Speler van de week

Kurt Coeckelberghs schrok er zelf van. "Mijn prestaties zijn de laatste weken wel verbeterd, maar mijn probleem blijft onveranderd het aanhouden van het niveau. De wedstrijd van zaterdag is voor mij evenwel ideaal verlopen. Ik heb niet liever dan dat er van bij de aftrap tempo wordt gemaakt. Ik heb een hekel aan wedstrijden waarin er het eerste kwartier weinig animo is en puur wordt afgetast of

geboemeld

. Op Kontich zat

de vlam

er direct in en het resultaat bevestigt mijn vermoeden."

Hoe komt het dat iemand met die kwaliteiten in het verleden maar een paar keer is ontploft en dan weer helemaal wegzakt? "Ik weet dat ik het moeilijk heb om regelmaat in mijn prestaties te leggen. Ik denk dat het veel met wedstrijdevoluties te maken heeft. Als ik tijdens de aanvangsfases niets om handen heb, bak ik er verder gewoonlijk niets meer van. Ik moet er werk van maken om dat te veranderen."

Op de vingers getikt

Voor enkele weken vergooiden de Visputters verschillende punten. Er werd toen ook ontzettend zwak afgewerkt. De laatste twee wedstrijden is evenwel bijna elke kans raak. "Het bestuur heeft ons op onze plichten gewezen en ik denk dat iedereen daar zijn conclusies uit getrokken heeft. Anderzijds is er ook wat geluk en groeiend vertrouwen mee gemoeid. De 4-1 zege tegen Leest heeft verschillende jongens goed gedaan. We spelen bovendien niet meer zo laks in de beginfase van de wedstrijd. Die fout maakten we in verschillende wedstrijden, met alle gevolgen vandien. Al vond ik dat we in die periode telkens goed bleven voetballen."

"Alles blijft evenwel relatief. Nu vliegt de bal in doel, volgende week kan het leer tegen de paal belanden en vlot het niet meer zo goed. Het percentage waartegen we nu doelkansen afronden, zal wellicht moeilijk haalbaar blijven."

Niemand kan nu al zeggen wie voor de titel, de nacompetitie of de degradatie in aanmerking komt.

Kurt Coeckelberghs

Coeckelberghs is ook van mening dat het competitieverloop in eerste provinciale heel boeiend, spannend en moeilijk zal blijven. "Geen enkele ploeg kan bij voorbaat winst voorspellen. Enkel Veerle is momenteel het buitenbeentje. Niemand kan nu al zeggen wie voor eindronde, titel of degradatie gaat knokken. Elke wedstrijd moet in deze reeks eerst gespeeld worden."

De korte ruimte en stugge dekking, zelfs op het middenveld, is ook opvallend? "Inderdaad. Zo denk ik dat Lacroix van Kontich nooit met mijn positie rekening heeft gehouden."

Eindronde-kandidaat

Toch steekt Coeckelberghs niet onder stoelen of banken dat Hoboken voor een eindronde-ticket moet gaan. "We leggen weliswaar nog te weinig regelmaat in onze prestaties en resultaten, maar met het materiaal én de kwaliteiten waarover we beschikken moeten we naar de eindronde mikken. Al besef ik dat het dit seizoen een moeilijke opgave zal zijn."

-----

Kurt Coeckelberghs

Leeftijd:

22 jaar.

Beroep:

Autotechnicus.

Hobby:

Voetbal en zoontje Seth knuffelen.

Voetbalhistoriek:

van bij de jeugd bij Hoboken en dat liefst tot hij ermee stopt.

Kwaliteiten:

polyvalentie

Gebreken:

geen regelmaat in prestaties.

Eerste provinciale:

leuk, spannend, boeiend en moeilijk.

Doelstelling:

graag met Hoboken nog eens kampioen spelen.

--------

Pronostiek

Sparta-Ranst 2

Wuustwezel-Waaslandia 2

Hoboken-Nieuwmoer 1

Rapid Leest-Kontich 2

Edegem-Hemiksem 1

Sint-Lenaarts-Veerle 1

Mol-Duffel X

Nijlen-Antonia 2

Nu in het nieuws