"Thuis wil het niet lukken"

Veerle

K.V.H.

BR>

VEERLE -

Ook tegen Edegem bleef Veerle met lege handen achter. Na acht zondagen wachten de Laakdalse suuporters nog altijd op de eerste overwinning van hun ploeg. Veerle blijft samen met Stabroek (4PA) en JCC Nekkerspoel (4PB) de enige ploeg in lagere afdeling met drie trieste nullen op haar rapport: geen enkele gewonnen wedstrijd, geen enkel gelijkspel en uiteraard nog geen enkel punt.

"Je kan er inderdaad niet naast kijken", repliceert assistent-trainer Gilbert Vanderlinden. "Bij een 0 op 24 moet ik geen tekeningetje maken. Vorig jaar misten we eveneens compleet de start maar toen hadden we toch al in dit stadium van de competitie drie punten gesprokkeld. Met dit verschil dat we het momenteel moeten doen met een onervaren en jonge ploeg. Maar wat heet jong? Na acht matchen zal iedereen wel weten wat eerste provinciale is! Tegen Edegem bleek vrij snel dat we te licht wogen dit sterk, snedig en vlot voetballend Edegem en dat we op weinig konden aanspraak maken. Thuis wil het maar niet lukken."

"Bovendien slikken we voor eigen volk te veel doelpunten. Het was met een vergrootglas zoeken naar een uitgespeelde kans hoewel we in de eerste matchen toch in eigen huis verschillende wenkende kansen wisten te creëren. Blijkbaar verteert de groep de druk op de ketel beter op verplaatsing. Want op Duffel, Antonia en Ranst boden we fel weerwerk en gingen we trouwens onverdiend de boot in."

"Maar we leggen ons in geen geval bij deze situatie neer. We blijven er met zijn allen in geloven. De sfeer in de groep is nog steeds goed. Veerle staat er wel niet rooskleurig voor, maar is zeker nog geen vogel voor de kat. Niet alleen tegen Edegem hebben we het de tegenstrever gemakkelijk gemaakt door lullige doelpunten weg te geven. Er blijft nog heel wat werk aan de winkel. We kunnen het spel wel niet maken. Maar de organisatie achteraan, een gebrekkige mandekking, de aanspeelpunten, de laatste pas en vooral de afwerking laten nog heel wat te wensen over. Hopen we maar dat de ommekeer niet lang meer uitblijft!"

Nu in het nieuws