Achter Olense scoremachine niet te stoppen

Vierde D

K.V.H.

BR>

ACHTER OLEN -

Achter Olen pakte bij het bescheiden Schoor zijn achtste overwinning op rij en blijft met het maximum van de punten riant aan de leiding.

"Veel verschil in het spel was er niet", legt speler-secretaris Ronny Hens van Schoor uit. "Maar de Olenaars kijken gewoon de kat uit de boom om plots hard toe slaan. De formatie van trainer Dré Leysen beschikt over een geweldig efficiënte aanval die telkens het verschil kan maken."

Pennigmeester Karel Van Dijck van Achter Olen gaf grif toe dat zijn ploeg geen denderend voetbal brengt. "De kracht van de ploeg schuilt in een sterke collectiveit met achteraan een uitstekende organisatie en vooraan kleppers als Mario Philips, Tim Vandesande en Bart Vandeperre die het doel verduiveld goed weten staan. Het baat niet topschutter Philips alleen af te dekken want daarvan profiteren Vandesande of Vandeperre om het verschil te maken. Voor het eerst in de geschiedenis beleeft de club dergelijke hoogconjunctuur met 24 op 24. Voor de supporters is het natuurlijk plezant elke zondag te winnen. Maar de clubkas geraakt op den duur leeg met al die winstpremies..."

Vrij Arendonk blijft in de running voor promotie na de winst bij het niet zo hoog aangeschreven HIH Turnhout. "Het verschil zat hem in de afwerking", aldus HIH-secretaris Lauwers.

Alberta mocht verdiend kermisvieren in Winkelomheide. "We hadden meer tegenstand verwacht van Wortel", verklaare voorzitter Luc Geerts. "Aanwinst Youri Helsen, pas hersteld van zijn blessure, vergemakkelijkte de weg naar de zege met zijn twee vroege doelpunten."

Een gemotiveerd Heibloem liet na Alberta nu ook Oosterlo in het zand bijten. "We waren gewoon beter en efficiënter in de afwerking", aldus trainer Marc Raeymaekers. "Ondanks de uitsluiting van doelman Ronny Fierens wonnen we verdiend en werd er weer flink gevierd."

Nu in het nieuws