Nico Janssens treft viermaal raak

Derde D

A.F.

BR>

BOUWEL -

Het klassement in derde D werd een beetje door elkaar geschud, want vooral de staartploegen deden van zich spreken. Bouwel, dat na een mindere start aan een heropstanding bezig is, versloeg Hulshout met 5-1. Duidelijke cijfers, die grotendeels dankzij Nico Janssens op het bord kwamen. Hij nam vier doelpunten voor zijn rekening.

"Dat gebeurt inderdaad niet dikwijls, maar twee jaar geleden scoorde ik met Kermt ook al eens vier keer in een bekermatch", blikt de 36-jarige spits terug. "Onze start liet te wensen over, maar de verwachtingen lagen dan ook erg hoog. Vooral op organisatorisch vlak liep er een en ander fout. Dat blijkt uit de 23 tegendoelpunten. We hebben de koppen dan even bij elkaar gestoken en beterschap is nu duidelijk merkbaar."

Net als Bouwel zorgde Excelsior Vorst voor een kleine verrassing door Ezaart te kloppen met 3-2. "Het was voor ons nochtans een moeilijke match, want Ezaart is zeker één van de beste ploegen uit de reeks", geeft trainer Ludo Geens toe.

"We moesten opnieuw drie vaste waarden missen, maar de jongeren weren zich prima. Ze moeten natuurlijk nog groeien, maar intussen proberen we de schade te beperken. De volgende drie matchen worden erg belangrijk, want zo kunnen we weer aansluiting krijgen."

Sint-Dimpna, dat de laatste weken erg geplaagd werd door blessures, kon Hulsen een punt ontfutselen en dat had men in Geel zeker niet gestolen. "In de eerste helft waren wij de betere ploeg en uit vier kansen maakten we slechts één goal", blikt coach Guy Ven terug. "Na de pauze was Hulsen wel meer in balbezit, maar zij waren niet echt gevaarlijk. Wij konden opnieuw een beroep doen op Verhesen, Branckaerts en Aerts. Dat verschil was duidelijk merkbaar. Hun ervaring woog door en zo hielden we goed stand tot het einde."

Nu in het nieuws