"Deze overwinning doet enorm deugd"

Tweede C

A.F.

BR>

HERENTHOUT -

De achtste speeldag in Tweede C had opnieuw heel wat verrassingen in petto, want Herenthout boekte de eerste overwinning van het seizoen. De jongens van Ludo Van Looy versloegen Beekhoek met 2-1 en de trainer kon dan ook alleen maar tevreden zijn. "Deze overwinning doet enorm deugd, maar we blijven natuurlijk in een lastig parket zitten", geeft hij eerlijk toe.

"De twee ploegen gingen trouwens voluit voor de winst, want in de kelder brengt een gelijkspel niet veel op. Qua kansen waren wij zeker iets beter, al was ons spel niet zo goed. Dat is trouwens logisch in zo'n match, want er stond werkelijk veel op het spel. In de tweede helft werd de druk wat groter, maar wij zijn op karakter teruggekomen met een verlossende goal twee minuten voor tijd. Hopelijk is dit de eerste zege in een lange rij."

Ronny Pauwels had duidelijk minder reden tot tevredenheid. "Een draw was zeker verdiend, want het was een slechte match van beide ploegen. In de tweede helft waren wij duidelijk agressiever, maar we hebben de kansen niet afgerond. Het vertrouwen ontbreekt een beetje en hoe dieper je zakt in de rangschikking, hoe erger dat wordt."

Eigen jeugd

Standaard Vorst staat ondertussen nog steeds aan de leiding in tweede C, maar Branddonk en Kasterlee komen wel stilaan dichterbij. Vorst kwam dit weekend namelijk niet verder dan een 2-2 gelijkspel bij Tongerlo, terwijl de twee achtervolgers hun partijen wonnen. Bij Tongerlo was men in ieder geval erg blij met het gelijkspel. "Wij hebben ons goed herpakt na het debacle op Kasterlee en deze puntendeling was al bij al dik verdiend", blikt Chris Helsen terug.

"We hebben dat punt zeker niet gestolen, want qua kansen en spel hielden we mekaar goed in evenwicht. We hebben de draad van de eerste zes matchen weer opgenomen, die alle prima waren. Je moet het toch maar doen, met allemaal jongens uit de eigen jeugd. Daar zijn we dan ook erg fier op."

Nu in het nieuws