Voor het eerst zonder testers

Liga-invallers

K.V.H.

BR>

Verbroedering Geel

GEEL -

De zoektocht naar testers lijkt voorbij. Voor het eerst dit seizoen mocht trainer Willy Wouters werken met eigen volk. Dit in schril contrast met tegenstrever Moeskroen dat welgeteld één Belg op het scheidsrechtersblad had staan.

Desondanks bouwde Verbroedering in de eerste helft een comfortabele 0-2 voorsprong uit via Rocky Peeters na een assist van Nikolic. Na de pauze voerde Moeskroen drie wissels door. Een technisch vaardig Moeskroen had heel wat meer maturiteit en techniek in huis. Eldrissi (2) hing de bordjes gelijk en vijf minuten voor tijd week een vrijschop van Benaissa via de muur af in doel. Met deze 3-2 won Moeskroen nipt maar verdiend. Een 0-2 voorsprong prijsgegeven dus.

Geen al te beste partij tegen Sint-Truiden

KVC Westerlo

WESTERLO -

Tegen het tweede geklasseerde Sint-Truiden kwam het jonge Westerlo moeilijk van de grond. Na een mislukte interceptie en een strafschop van Deelkens stond halfweg een 0-2 op het bord. Onmiddellijk na de rust kon De Coninck een een combinatie Thijs - Vercammen strak inknallen. De vreugde duurde niet lang, want een missertje van Deelkens, plus een own-goal van De Coninck, leidde in de 70ste minuut naar 1-4. De 2-4 eindstand kwam er in de 88ste minuut toen Thoelen aan de eerste paal een assist van Vercammen binnenwerkte. Geen te beste partij, al was er wel lof voor de werkkracht van spits Yusuf Mert (ex-Racing Genk).

Nu in het nieuws