"Pluim voor al mijn spelers"

Booischot-trainer Willy De Winter tevreden na 0-0 tegen Mol

Johan Peeters

BR>

BOOISCHOT -

Geen doelpunten in de topper tussen Mol en Booischot maar beide ploegen hadden genoeg kansen om die nul van het bord te krijgen. Niet toevallig waren de beste kansen voor Booischot in de tweede helft te noteren. De spelers van trainer Willy De Winter konden rekenen op het windvoordeel.

Derde D - Booischot

Voor de wedstrijd wilde De Winter tekenen voor een gelijkspel maar achteraf bleef hij met een wrang gevoel zitten over de gemiste kansen in de tweede helft.

"We hebben heel dicht bij die overwinning gezeten maar jammer genoeg mocht het niet zijn. Wat niet wil zeggen dat Mol geen recht had op een puntendeling. Ook zij hebben een aantal goede kansen gehad," aldus de Booischotse coach.

"Vooral in de eerste helft geraakten we moeilijk uit de omknelling al dient gezegd dat Mol in die periode kon rekenen op het windvoordeel. Met lange ballen werd zeer snel de voorlinie gezocht maar onze verdediging hield voortreffelijk stand."

Willy De Winter moest zelfs beroep doen op zijn spitsen om het Molse gevaar te bezweren. Ronny Verbert werd opgeofferd om in de clinch te gaan met de kopbalsterke spitsen van Mol.

"Ik pas mijn ploeg niet graag aan maar ditmaal kon ik niets anders doen dan mijn spits opofferen. Gelukkig hielden we de nul tot aan de rust zodat wij de tweede helft, met de wind in de rug, op zoek konden gaan naar de overwinning."

Die zege kwam er niet mede omdat Van Loock en Geens enkele wenkende kansen niet konden benutten. "Toch wil ik mijn spelers feliciteren. We hebben getoond dat we op inzet en karakter punten kunnen halen," aldus een tevreden De Winter.

Nu in het nieuws