Spektakelstuk in Boortmeerbeek

Brabant

W.V.D.

BR>

BOORTMEERBEEK -

"We kregen vandaag in klaarlichte dag vuurwerk gepresenteerd in Boortmeerbeek", aldus voorzitter Roger Doms, na de prachtige 4-3 zege tegen lijstaanvoerder Ukkel. "Beide ploegen zorgden voor propagandavoetbal. Knap samenspel, mooie individuele nummertjes, gekruid met een karrenvracht aan doelpunten. Echt een wedstrijd om duimen en vingers bij af te likken", aldus een zeer enthousiaste Roger Doms.

"Ukkel kwam als ongeslagen leider aan de aftrap", gaat hij verder. "En het werd iedereen meteen duidelijk dat het hoegenaamd geen toeval was dat ze op die eerste stek stonden. Onze jonge doelman Ken Borremans, die de geblesseerde Guido Van Horenbeeck verving, hield ons het eerste kwartier recht. Toch moest hij zich als eerste omdraaien op een kopbal van Benkabi."

"Nog voor rust hingen de bordjes in evenwicht. Een prachtige individuele actie van Feli Matadi, die drie tegenstrevers op het verkeerde been zette, resulteerde in de gelijkmaker. Na de pauze speelde ook Werner De Bruyn zich in de kijker. Hij was gepast ter plekke om in de rebound een schot op de paal van Kris De Roeck voorbij de Ukkelse doelman te knallen. Even later kopte Werner een corner van Jurgen Hofkens tegen de touwen. Met Feli en Werner heb ik meteen de uitblinkers in een sterk collectief vermeld."

"We kregen trouwens vanwege het bestuur van Ukkel een gemeend proficiat na onze overwinning. De Brusselaars waren ervan overtuigd dat Boortmeerbeek tot dusverre hun sterkste tegenstander was."

Een pluim zeker en vast ook voor Marc Mariën, die erin geslaagd is om zonder basisspelers Van Horenbeeck, Denascimento en Szombathy, een ploeg klaar te stomen die zich meer dan de evenknie van de leider had getoond".

Nu in het nieuws