"Geen academisch voetbal"

Duffel

G.F.

BR>

DUFFEL -

Collectief steekt Duffel goed in elkaar. De overwinning tegen Wuustwezel verdiende geenszins een schoonheidsprijs. Op basis van een groot strijdershart behaalde rood-geel een tweede thuisoverwinning.

"Dit was geen academisch voetbal", sloeg trainer Kuterna nagels met koppen. "Toch vind ik dat we de zege niet hebben gestolen. Op basis van het aantal doelkansen had de score hoger kunnen oplopen. We creëerden meer doelgevaar dan hen. Dit is een overwinning van de hele groep. Ik heb dat al vaker gezegd maar ik doe de waarheid geen geweld aan. Als groep staan we inderdaad sterk."

Een uur lang zat de match op slot. Gelukkig was er het strafschopdoelpunt van Schauwers. "We gaven weinig ruimte weg. Ook al vond ik het gebeuren voor de rust vrij voorspelbaar. Weinig tempo ook. Maar in de zone van de waarheid waren we bij de pinken. Wuustwezel is een vlot scorende ploeg. Door kort op de man te spelen geraakten zij nooit echt in hun spel."

"Ik steek een pluim op de hoed van onze verdedigers. Hoeveel kansen hebben we weggegeven? Niet veel. Akkoord, in onze vorige thuismatch tegen Sint-Lenaarts was het allemaal veel attractiever. Maar elke match is anders. Toen puurden we uit een pak doelkansen een 1-1 resultaat. Geef mij dan maar een krappe zege zoals deze. Dit was geen spektakelstuk. We pakken de drie punten. Geen Duffelaar die zeurt. Zo zit voetbal in elkaar."

Duffel startte met Schauwers op de bank. "Dat was een bewuste keuze. Schauwers, wat op de sukkel met de knie, was niet topfit. Wuustwezel werd gescout en daaruit bleek dat ze over veel gestalte op het middenveld beschikken. Zo gooide ik Dennis Kenis in de strijd. Schauwers liet ik na rust opdraven. Een goede zet, zeker. Geert scoorde vanop de stip de winnende goal. Hij is onze vaste man voor de strafschoppen. Hij miste dit seizoen nog niet."

In de slotfase moest Gino Van Rompaey andermaal naar de kant. "Gino krijgt de tijd niet om van zijn hamstringblessure te genezen. Hopelijk valt het ook nu weer mee."

Bij de Duffelaars geen Kamara in de kern. Enkele weken geleden nog in de schijnwerpers en gelauwerd als figuur van de week. Ook Kamara ontsnapt niet aan de harde voetbalwetten.

Nu in het nieuws