"We missen scorend vermogen"

Rapid Leest

F.K.

BR>

LEEST -

Door de thuisnederlaag tegen Nijlen doet Rapid Leest een erg slechte zaak. Op verplaatsing sprokkelden de manschappen van trainer Rudy Smolders nog geen enkel punt. Als dan ook nog op eigen veld de

zespuntenwedstrijden

worden verloren, wacht er waarschijnlijk een slopende degradatiestrijd.

De sportieve baas weet het verlies aan verschillende factoren. "Het pechduiveltje blijft ons maar achtervolgen. Marc De Buyser moest ultiem afhaken, want hij liep in de opwarming een verrekking op. Door zijn uitvallen verscheen James Bosmans in de basis en moest ik Marc Asseloos noodgedwongen als laatste man opstellen. Michel Huysmans viel snel uit met een liesblessure zodat de werkelijk op het allerlaatste moment gecontacteerde Steven Van Beneden tussen de krijtlijnen verscheen."

Strafschop

"Wij leden in de eerste helft verschrikkelijk veel balverlies, maar kwamen op een ongelukkige manier op achterstand. De strafschop werd erg licht gefloten want in de grote rechthoek wordt er altijd

gerommeld

. In de tweede helft legde de scheidsrechter de bal niet op de stip toen Stijn De Pauw duidelijk door doelman Benny Wuyts werd neergehaald. In het slotkwartier waren we volledig baas, maar de verdiende gelijkmaker bleef uit", aldus nog de trainer van Leest.

"Ik ben uiteraard ook niet blind voor onze tekortkomingen. De strijdlust en de inzet zijn aanwezig, maar het scorend vermogen ontbreekt. Ook missen we een leidersfiguur in het middenveld die de bal eventjes bijhoudt en dan een goede voorzet verstuurt. De zware kwetsuur van Ibrahim El Makrini is voor ons een zware streep door de rekening."

"Volgende week spelen we opnieuw thuis en tegen Kontich moeten we deze

miskleun

rechtzetten. Voor deze partij ontbreken dan weer doelman Gert Claes wegens rode schorsing en Chris Van Der Trappen door gele overlast", besloot Rudi Smolders.

Nu in het nieuws