"We verzuimden om met een ruimere marge te winnen"

Nijlen

F.K.

BR>

LEEST -

Na de knappe tien op twaalf van de laatste weken nestelt Nijlen zich in de veilige middenmoot. De trip naar Leest leverde

de Slijpers

een nipte overwinning op. Middenvelder Johan Van Dijck vond de zuinige zege oververdiend. "Juist voor het vertrek belde Kurt Mariën ziek af. Door dit ultiem uitvallen verscheen Luc Obbels in de basis."

"We namen een prima start en alleen een prima spelende thuisdoelman hield ons van een vroege voorsprong. Via een strafschop kwamen we aan de leiding. Het was een juiste beslissing van de scheidsrechter want Gino Peeters werd wel degelijk gehaakt. De bal had al eerder op de stip moeten liggen, want bij een kopkans werd Hugo Breda in de rug geduwd."

"We domineerden de volledige eerste helft, maar verzuimden om de belangrijke tweede treffer te scoren. Zo maakten we het onszelf onnodig moeilijk, maar we hielden ook na de pauze de wedstrijd volledig onder controle. Rapid Leest claimde onterecht ook een strafschop. Doelman Benny Wuyts speelde zuiver de bal en de aanvaller viel over hem. Wel moest de scheidsrechter in deze fase een hoekschop geven in plaats van een doeltrap."

Spannende ontknoping

"Het is jammer dat we niet met ruimere cijfers wonnen. Een ruimere marge had ons wat extra vertrouwen kunnen geven. We willen de mooie reeks een verlengstuk geven en zoveel mogelijk punten sprokkelen, want er staan enkele ploegen niet op hun waarde gerangschikt in de kelderverdieping. De ontknoping zal ongetwijfeld spannend zijn en ik denk dat ze laat op zich zal laten wachten", voorspelde Van Dijck.

"Ik ben een zuiver jeugdproduct van Nijlen en in de aanhef van de competitie speelde ik tweede spits. Door het uitvallen van Alex Callens en Paul Van Thielen posteerde de trainer mij rechts op het middenveld. Ik hoop een vaste plaats binnen het elftal te verwerven want dit komt de automatismen alleen maar ten goede."

Nu in het nieuws