Joeri Jansen mikt op EK indoor

Atletiek

P.M.

BR>

DUFFEL -

Joeri Jansen verdedigt vanaf nu de kleuren van Duffel AC. Toen de 20-jarige Lillenaar in navolging van zijn trainer Luc Wouters en enkele clubmakkers zijn lidkaart van AC Herentals inleverde, verschenen een aantal kapers op de kust. Het regende mooie beloftes maar uiteindelijk werd het toch Duffel. Waar lopers thuis zijn.

"Veel verandert er niet", vertelt Jansen. "Alleen de kleuren van het clubshirt en de clubtraining op vrijdag, voor het overige blijft alles zoals het was. Ik werk mijn programma met Luc Wouters af en bereid me voor op de vertrouwde manier."

Joeri Jansen is laatstejaarsstudent bouwkunde in Schaarbeek. De studie krijgt nog even voorrang. Daarna wil hij halftijds aan de slag, zodat een combinatie met atletiek op niveau mogelijk is. De stijlrijke Kempenaar voert dit jaar de nationale ranglijst van de 800 meter aan met een tijd van 1'47"63 en heeft grote plannen voor de toekomst.

"Voor Nieuwjaar loop ik enkele korte crossen en één grote, de IAAF in Brussel. Na de jaarwende concentreer ik me volledig op de 800 of de 1.500 meter van het Europees indoorkampioenschap in Gent. Volgend jaar wordt ook in twee gedeeld. Indien mogelijk met twee piekperiodes en daartussen een langere rustperiode."

"De vorige jaren miste ik op het einde van het seizoen een aantal grote afspraken, onder meer de Memorial, omdat ik te vermoeid aan de start verscheen. Dat wil ik in de toekomst vermijden. Het jaar 2000 wordt ook het jaar van de bevestiging. Ik wil met goede tijden en een persoonlijk record bewijzen dat mijn 1'47"63 geen uitschieter was."

Nu in het nieuws