Boom moet veel vervangers inpassen

Zaalvoetbal

J.D.

BR>

BOOM -

Wie een plaats bij de beste acht wil, kan niet tevreden zijn met een magere 4 op 18 in de competitie. Smeg Boom kwam bij de seizoenstart moeilijk op dreef. Er moest veel geschoven worden door de afwezigheid van een vijftal geblesseerde basisspelers. Keeper Glenn Naegels wordt vrijdag, voor het eerst dit seizoen, onder de lat verwacht en Boom rekent op winst bij Vorderstein Schoten.

"Elke competitiematch hebben we al moeten schuiven", zegt Denis Fordell. "We hebben al zestien spelers opgesteld en uiteraard lopen de automatismen dan wat scheef. We hebben hoop dat, als we compleet staan, het allemaal veel vlotter zal lopen."

Boom heeft drie nieuwelingen op de spelerslijst. Spits Steven Ghesquire werd bij Hove weggeplukt maar krijgt nog te weinig steun om het resultaat te bepalen. Sven Put van veldploeg Walem debuteerde bij Boom maar sukkelt met blessures en Roelof Hellinx kwam uit de Vlaamse Bond over.

"Aanvallend komen we zeker beter voor de dag, maar de verdediging speelt ons parten", meent Fordell. "Sommige spelers hadden nooit voeling met het niveau in derde en ook dat vergt even tijd. Als we compleet staan moeten we zeker beter zijn dan vorig seizoen."

"Voor de achtste plaats wordt het natuurlijk drummen. We lopen waarschijnlijk het hele seizoen op de heel smalle strook tussen behoud of degradatie naar vierde nationale. We missen de geblesseerde Geoffrey Frateur het meest voor de belans in het team. Die mag nu pas de loopoefeningen starten. 34 goals tegen is ongewoon en te veel."

Boom maakt zich sterk dat het Vorderstein aankan, zeker nu sterkhouder Jan Coremans sinds dit seizoen bij Brasschaat speelt.

Nu in het nieuws