Bowlmaster maatje te groot

Bowling

A.G.

BR>Berkerijs is er niet in geslaagd om voor de verrassing te zorgen in Bowlmaster. Luc Rombouts (610), Ives (652) en Sven Van Eijken (606) speelden wel een prima wedstrijd, scoorden daarmee twee punten maar voor de rest was de landskampioen de betere ploeg. Door deze nederlaag zakt Berkerijs van de derde naar de vijfde plaats. Delen's GTC daarentegen heeft de smaak van de overwinning goed te pakken. Onder leiding van Swa Van Dingenen (637) ging de ploeg uit Herselt verrassend winnen bij Cordial 1 en nestelt zich in het spoor van Berkerijs op de zesde plaats.

In 2D slaagde Speelberg Roland erin UFA Best Repair in bedwang te houden. Door dit gelijkspel moeten de Antwerpenaars de leiding afstaan aan Metropool. Speelberg De Ceuster werd thuis verrast door Rubens Hoegaerden, de nieuwkomer in deze reeks, en zakt verder weg naar de voorlaatste plaats.

In 3D blijft Renaud Honhon (615) de man in conditie bij Berkerijs 5. Zijn team won de topper tegen ILB Ploumen en heeft nu al een voorsprong van 14 punten op datzelfde ILB. De beide Tremelo-teams houden zich op in de subtop.

In 4L kregen de titelambities van Berkerijs 4 wel een flinke deuk. Door omstandigheden kwam het team uit Keerbergen te laat aan in Wommelgem en kreeg daardoor weinig kans op verdediging. Mechelen De Wit kon rekenen op Rudi Bosmans (548) en Stefan Van Doren (547) om het degradatieduel bij Pro Bowl Underdogs tot een goed einde te brengen. Ook Mechelen Saniprof deed een goede zaak met de zege tegen Het Ven.

Het machtige Superbowl Esptwee uit Lier blijft leider in deze reeks na een vlekkeloze zege in de topper tegen Brabo. Johan Morris (620) en Louis Vlemincx (590) zorgden voor de hoogste Lierse series.

Nu in het nieuws