"Toekomst oogt rooskleurig"

Philip De Donder ziet jeugd doorbreken

Ludo Daelemans

BR>

BRASSCHAAT -

Slechts één thuiszege dit weekend in ere. Vaso was de gelukkige. In zijn jacht op een eerste overwinning van het seizoen, was Cantincrode er heel dichtbij. Het kwam tweemaal op voorsprong, maar Ossmi wilde van geen afgeven weten en kwam telkens terug.

Match van de weekOssmi - Cantincrode 3-3

Ossmi - Cantincrode had alles mee, doelpunten, goed voetbal en spanning tot de laatste minuut. Die bereikte de laatste seconde zelfs een hoogtepunt, als de bezoekers een strafschop eisten voor fout op Tim Dausy, maar een goed leidende scheidsrechter Paul Aerts daar niet op inging. Daar werd achteraf nog een stukje

Ieder zijn mening

over opgevoerd.

Voor de wedstrijd wilde Cantincrodevoorzitter Philip De Donder tekenen voor een gelijkspel. "Wij verloren in het tussenseizoen enkele spelers, die hun geluk provinciaal guingen opzoeken. Vooral vooraan werden we geteisterd. Dat moesten we opvangen met de eigen jeugd. Daar bovenop kregen we nog af te rekenen met blessures van enkele basisspelers. Dit verklaart onze zwakke start en het feit dat we in de onderaan beland zijn. We zijn echter niet van zin daar lang te blijven toeven."

Achteraf klonk hij heel anders: "We hebben hier vandaag tegen een sterk Ossmi bewezen dat onze huidige klassering niet de weergave van onze kwaliteiten is. Gezien hoe de inbreng van Dieter Mertens en Tim Dausy, beiden nog geen zeventien, de ploeg een nieuwe impuls gaven. Onze toekomst oogt dus min of meer rooskleurig."

Een eerste rood-gele zege heeft er lange tijd ingezeten. David De Donder en Jan Joossens voetbalden onder hun beidjes aan het kwartier een 0-2 voorsprong bij elkaar. Dan begingen de geel-roden de fout die voorsprong te willen verdedigen. Daardoor gaven ze het initiatief cadeau aan Ossmi. De rood-witten maakten daar dankbaar gebruik van en zetten de bezoekers onder zware druk. Dat resulteerde na een spel in een gelijke stand.

Dan werd het voordeel van een sterke bank bewezen. Jelle Stevens bracht Cantincrode terug op voorsprong, maar de pas ingekomen Tom Cuypers zorgde onmiddellijk voor betaald antwoord. Het bleef bij 3-3, een stand, die de verdienste van beide ploegen juist weergaf.

Nu in het nieuws