Wase jeugd doet het prima

KKVVA -Jeugdvoetbal

K.L.

BR>

HOBOKEN -

Vos Reinaert is bij de seniores al sinds 1963 een graaggeziene en welgekomen gast bij KKVVA. Sinds 1979, exact twintig jaar dus, is ook de Wase jeugd hier in deze contreien gekend. De voetbalploeg is een onderafdeling van de VZW Vos Reinaert. Onder dezelfde naam worden ook nog andere sporttakken beoefend. Zo komen ook zaalvoetbal, korfbal, volleybal (dames en heren), tennis en petanque aan bod. Om dan nog niet te spreken over een reeks andere randactiviteiten die geregeld plaatsvinden. Dat levert uiteraard een ferme brok nieuwsjes op wat enkele mensen inspireerde tot de wekelijkse (!) uitgave van een krantje dat op 400 exemplaren wordt gedrukt. Geen sinecure wat volledig zal beaamd worden door diegenen die voor hun club proberen een clubblaadje op regelmatige tijdstippen ineen te knutselen.

Wie met zijn ploeg in het weekend Sinaaiwaarts trekt, ervaart dat veelal als een soort uitstap. Voor de meeste ploegen betekent het ook meestal de verste verplaatsing. Hoe moeten de Vosjes zich dan voelen die om de veertien dagen naar hier moeten komen?

"Zoiets wordt een gewoonte", antwoordt jeugdverantwoordelijke Gilbert Verhelst. "Wij staan daar al lang niet meer bij stil. Alleen toen er overlaatst die verkeersproblemen waren op de E17 word je nog eens met dat gegeven geconfronteerd. Maar door de bereidwillige medewerking van ouders en sympathisanten loopt het hier allemaal op wieltjes. Sportief verloopt het ook naar wens. De meeste van onze ploegen doen het uitstekend. Onze miniemen en cadetten staan zelfs helemaal bovenaan de rangschikking. Ik denk dat het om een heel goede lichting gaat. Maar succes is niet het belangrijkste. Bij ons staat de sfeer voorop."

Nu in het nieuws