Guy Willems van Bacwalde: "Wij zijn niet uitgeteld"

Eerste in de kijker

W.V.

BR>

KONTICH -

Al ligt nog niets vast, in eerste tekenen zich toch twee duidelijke lijnen af. Bovenaan is er voorlopig geen kruid gewassen tegen de hegemonie van Riko en onderaan dreigen Vremde, Valaarhof en NM Avia geïsoleerd te raken.

Met Riko-Bacwalde en Nieuw Stabroek-VDP vochten de eerste vier het onder elkaar uit. Riko's voorzitter: "Wij wonnen verdiend. Onze kracht is onze collectiviteit. De grote verdienste daarvoor ligt bij trainer Hubert Verelst, die goed weet waar hij mee bezig is. Ondanks de rode kaart voor onze doelman, waardoor wij meer dan een halfuur met 10 voortmoesten, konden we de steriele druk van Bacwalde afhouden."

Zijn vis à vis Wouters: "Al kwam deze nederlaag hard aan, wij beschouwen ze toch als

un accident de parcours

. We misten namelijk vijf spelers en daardoor werd ons elftal iets te zeer vertimmerd. Wij zijn echter nog niet uitgeteld."

Aan de andere kant van de stad stonden N. Stabroek en VDP tegenover elkaar. "We hebben meer gekregen dan we verdienden," gaf Guy Willems ruiterlijk toe. "In de eerste helft scoorden we tegen meer dan 80% en bouwden een 3-0 voorsprong uit. Terecht waren we nog niet gerust. VDP kwam in de tweede helft zo sterk opzetten, dat het voor ons nog bibberen werd. Wij mogen ons gelukkig achten dat ze nog een twee à drie kansen misten. De zege deed ons na twee nederlagen in elk geval deugd en wapende ons voor ons bezoek aan Riko volgende zondag.

Nu in het nieuws