"Nu is het vijf voor twaalf"

Tweede C

D.V.B.

BR>

GREMBERGEN -

In de kelder van het klassement streden Grembergen en White Boys voor de punten. Na een door Grembergen gedomineerde partij ging White Boys met de punten aan de haal.

"Dit is een niet zo blij weerzien met White Boys", jammert André Dhanis, ex-trainer van White Boys en momenteel 'sportief raadgever' bij Grembergen. "En zeggen dat we driekwart van de wedstrijd in balbezit waren en voldoende kansen kregen om er een half dozijn te maken. Dat gebeurde niet, waardoor White Boys ons met één enkele serieuze tegenstoot de das omdeed."

"Jammer, want nu is het wel degelijk vijf voor twaalf. Willen we de 'verlossende' 35 punten sprokkelen, dan moeten we uit de ons nog resterende wedstrijden minstens de helft van de punten pakken. Misschien lukt dat als Houbracken en Baeyens terugkeren, maar met de huidige kern zie ik het somber in."

Bij White Boys beseften ze zeer goed dat ze door het oog van de naald waren gekropen. De sfeer achteraf was niet uitbundig, maar een eetmaal in een Hams restaurant smaakte bijzonder lekker. "De voorbije weken speelden we schitterende partijen, maar daarvoor werden we niet voldoende beloond. Tegen Grembergen was het misschien iets minder, maar kregen we wel loon naar werken", stelt Kevin Truyens, maker van de winnende treffer.

"Hopelijk is onze aanpassing nu achter de rug en kunnen we de komende weken ook punten sprokkelen tegen Oudegem en Melsele. Lukt dat, dan denk ik dat we definitief op het goede spoor zitten."