"Vorig jaar was de kern ruimer maar nu is er meer kwaliteit"

FC Nieuwkerken - E. Zele

W.M.

BR>

NIEUWKERKEN -

Pretendent nummer één voor de periodetitel Nieuwkerken kon zondag tegen staartploeg Zele absoluut niet overtuigen. Het pakte dankzij een treffer van Jurgen Dullaert wel de zege en heeft nu vijf punten voorsprong op Aalst, dat één wedstrijd minder speelde. Twee zondagen scheiden blauw-wit nog van een mogelijke periodetitel.

"Collectief was het minder, maar een off-day kan je wel eens hebben. Tegen een sterkere ploeg had ons dat wel zuur kunnen opbreken", meent Jurgen Dullaert. Het gros van de blauw-witten haalde het normale niveau niet. "Mogelijk speelt de druk voor het periodekampioenschap daarin al mee."

Toch volstond opnieuw één doelpunt, een bal die ietwat gelukkig binnenging. "Solomon legde de bal terug, ik trapte en er zat nog een verdediger met zijn voet tussen. De bal ging boven de doelman tegen de netten." Dullaert nam door de afwezigheid van de geblesseerde Pierssens links in het middenveld plaats, hoewel hij normaal op rechts staat geposteerd. "Eigenlijk kan ik zowat overal spelen", repliceert hij.

Aangever

Met zijn doelpunt bedankte Dullaert meteen ook voor zijn basisplaats, waar hij dit seizoen nog niet al te veel op mocht rekenen. "De concurrentie is een pak groter dan vorig jaar. Toen was de kern ruimer, nu is er meer kwaliteit." Scoren doet wel deugd, maar Dullaert ziet zichzelf zeker zo graag in de rol van aangever.

De zo gegeerde periodetitel en het eindrondeticket komen nu binnen handbereik. De doelstelling voor dit seizoen (eindronde) kan dan al na tien wedstrijden een feit zijn. Het feit dat een stuk druk wegvalt kan de prestaties nadien misschien nog de hoogte indrijven. "Als we volgende week winnen, is de buit binnen. En de tegenstander (Destelbergen) is een haalbare kaart." De week nadien kan Nieuwkerken toekijken hoe de concurrentie het er vanaf brengt.

Nu in het nieuws