"De zege bij Soba is een bonus"

Basketbal

B.V.W.

BR>

TEMSE -

Het duurde tot de vijfde speeldag vooraleer Scheldejeugd kon winnen. Dat had alles te maken met de grote blessurelast van de kersverse derdenationaler. De competitie beginnen zonder Wim Gillis, Steven Smet en Jo De Brauwer en dan nog Bert Gillis vroeg verliezen, is niet niets. Scheldejeugd behield toch de kalmte.

"Vorige week voor de beker in Pitzemburg liep het al lekker. De kwalificatie deed deugd. In Soba stonden voor het eerst dit seizoen alle effectieven op het wedstrijdblad. Het resultaat liet niet op zich wachten. Bert Gillis en Steven Smet hebben nog een trainingsachterstand. We moeten niet beginnen forceren", stelt coach Dré Van Wauwe met een zucht van opluchting.

"De grootste frustratie was over de spelers te beschikken die in derde een woordje kunnen meepraten maar dat niet kunnen bewijzen. De verplaatsing naar Soba, waar we een schitterende tweede helft speelden, stond niet aangestipt als een match waarin we punten moesten pakken. De zege is een bonus. Zondagnamiddag in eigen zaal tegen Wilsele moeten we aan de echte opmars beginnen."

"Dat we voor het eerst compleet stonden en al twee weken met tien spelers op training zijn, heeft invloed op het spelpeil. In de eerste helft hadden we last van de dribbelende penetraties van Soba. We pakten die in de tweede periode af. De groep bewees complementair te zijn. De

plays

liepen goed en de balcirculatie was voortreffelijk."

"Wim Gillis speelde sterk. Hij droeg de ploeg en scoorde een dertiger. Wim Van Britsom voelde zich in zijn sas. Jo De Brauwer nam de rol van Veldeman over. Er kan nu opnieuw wat rust worden ingebouwd, waar Mens en Goeman in de goede zin van kunnen genieten. In de voorbije periode stonden verschillende jongens, uit noodzaak, niet op hun beste positie. Scheldejeugd op zijn sterkst heeft een goede ploeg. Daar bestonden nooit twijfels over."

Nu in het nieuws