"We blijven erin geloven"

Derde F

W.M.

BR>

SINAAI -

Een degelijk spelend Sinaai betaalde zondag de tol voor het scorend onvermogen. Eksaarde troefde de thuisploeg af in efficiëntie en won het pleit met 0-3. "Overdreven cijfers", stelt Herleving-coach Luc De Meester.

"Doelman De Smet hield er zeker vijf gemaakte doelpunten uit. Op het moment dat we moesten voorkomen, kregen we ongelukkig een strafschop tegen. We speelden nog een uitstekende tweede helft. De twee bijkomende tegendoelpunten vielen in de slotfase omdat we steeds meer risico namen."

Het is maar een schrale troost: Sinaai blijft met nul punten staan, incasseerde al 25 goals en scoorde zelf tot dusver amper drie keer. "De afwerking is het enige wat er schort. De sfeer in de groep is nog altijd uitstekend, ik heb ze nog nooit zo goed geweten. De ploeg verwerkt de tegenslagen en we blijven geloven dat de kansen zullen keren."

De neuzen staan dus nog altijd in dezelfde richting. "We betalen nu leergeld. We kozen ervoor om met jeugd te starten. Die jonge gasten zijn soms wat onbesuisd in de afwerking."

Ook het ontbreken van een typische spits speelt Herleving parten. "Vorig seizoen hadden we Rodrigo. Nu komt alle druk op de schouders van jongeren te liggen. Ik kan niemand verwijten maken. We werken gewoon verder."

Nu in het nieuws