Berkerijs verliest opnieuw

Bowling

D.V.B.

BR>

HAMME -

Een goede prestatie maar opnieuw geen punten voor Berkerijs Wuitens in tweede nationale. Tegen BC De Kat, derde in de stand, lukte Patrick Van der Heyden nochtans ei zo na 600 pins (598), terwijl ook Jean-Claude Bertin (532) en Raymond Van Dyck (502) vlot scoorden. Meer dan een 2-6 nederlaag leverde dat niet op.

Ook op de zevende speeldag won Saeftinghe, dat het tegen hekkensluiter Artevelde Gent mocht opnemen. Ging het eerste spel onverwacht verloren, in het tweede vonden de Waaslanders - gestuwd door een trefzekere Stefan Beeckman (193) - hun vertrouwen terug. Saeftinghe ging nadien op de ingeslagen weg verder en dat resulteerde in een knappe 2-6 overwinning. Danny De Prijcker (546), Maurice De Vos (555), Christian Lamsens (510) en Peter Vleeschouwer (522) waren de Wase kegelkillers.

In vierde D Bleek Spoor New Look een maatje te sterk voor hekkensluiter Wuitens Baert & Co. Nadat Wuitens in de eerste twee games bijna niet in het verhaal voorkwam, trok Luc De Decker (547) zijn team met 213 kegels over de streep in het derde spel. Gustaaf Van Cleemput (517) en Sven Baert (531) hadden ook een stevig aandeel in de 6-2 eindcijfers.

In vijfde afdeling kreeg Casanova Lokeren een zware uitwedstrijd naar medeleider Spoor Jos Dermul voorgeschoteld. Zowel in het eerste als het derde spel speelden de zenuwen Lokeren parten. In het eerste ging Lokeren zwaar onderuit, in het laatste scheidden veertig kegels hen. Tussendoor bezorgden Roger Neirinck (527) en Andre Broeckhoven (503) Casanova het tweede spel (2-6).