"We zitten op de goede weg"

Raymond Murphy ziet verbetering maar beseft dat Zele nood heeft aan punten

Kris Cornelis

BR>

NIEUWKERKEN -

Met een arsenalscore onderuit gaan tegen leidersploeg FC Nieuwkerken is geen oneer. Toch werd in de Zeelse rangen eerder ontgoocheld gereageerd. Rood-zwart-wit komt door de nederlaag op een gedeelde laatste plaats en is dus nog altijd op zoek naar de zege van de ommekeer.

E. Zele

"Stellen dat we de overwinning mochten opeisen, doe ik zeker niet", blikt Raymond Murphy terug. "Anderzijds kan evenmin worden gezegd dat Nieuwkerken ons wegtikte. Organisatorisch speelden we een degelijke wedstrijd. Op het middenveld hielden we het hoofd boven water en achteraan gaven we bijna geen kansen weg. De leidersploeg kon alleen via een afgeweken bal op het been van Herregodts de weg naar de netten vinden."

"Het liep duidelijk beter dan de eerste wedstrijd onder mijn hoede", gaat de opvolger van Guido Steyaert verder. "Slechter kon ook nauwelijks. De ingesteldheid waarmee de jongens tussen de lijnen kwamen, sterkt me in het vertrouwen dat we op de goede weg zitten. Iedereen speelde met de nodige dosis motivatie. Er werd gebikkeld voor elke bal. Alleen vooraan kunnen we te weinig druk uitoefenen. Oplossingen van buitenaf zie ik niet, zodat we dat probleem met de huidige jongens moeten trachten op te lossen. Ik blijf hen in ieder geval het vertrouwen geven. In het verleden konden zij zich wel opwerken tot goalgetters."

Murphy zag dus enkele positieve signalen maar beseft dat een sprekend resultaat dringend nodig is als Zele niet afgezonderd wil raken in de kelder van de rangschikking.

"Andere staartploegen beginnen zich te roeren. Oosterzele en Petegem pakten beiden uit met een driepunter, zodat onze situatie er niet rooskleuriger op wordt. We hebben dringend nood aan een positieve reeks, maar het is al zo moeilijk eenmaal te winnen. In de komende thuiswedstrijd tegen Eine zijn we zowat verplicht de zege te pakken. Een weekje later spelen we een zespuntenduel tegen Petegem. Hopelijk kunnen we daarna het woord wederopstanding in de mond nemen."

Nu in het nieuws