"Voor het eerst geloofden we in onze winstkansen"

Volleybal

D.V.B.

BR>

MELSELE -

Het naar ereklasse gepromoveerde AVO Melsele miste met drie nederlagen op rij de competitiestart. Door Schelle te verslaan en meteen een eerste overwinning in ereklasse te laten noteren, maakt AVO Melsele duidelijk dat er nog zwakke broertjes in de reeks schuilen.

"Promoveren naar ereklasse is niet altijd een zegen", zegt Sigrid Ven. Tot vorig seizoen maakte de uit Broechem afkomstige speelster deel uit van de Antwerpse ereklasser. Winst in een rechtstreekse confrontatie leek haar een ideale gelegenheid om zich te bewijzen.

"En niet alleen ik. Tegen Schelle wilde iedereen per se de puntjes thuishouden. Voor het eerst dit seizoen geloofden we in onze winstkansen. Nu we voor één keer van onze eigen sterkte uitgingen, voelden we ons stukken stabieler dan ervoor."

Net als het gros van de AVO-bestuurders is Sigrid Ven ervan overtuigd dat Melsele geen makkelijk seizoen te wachten staat. De AVO-vrouwen moeten wekelijks op de toppen van hun tenen spelen.

"AVO Melsele is een ploeg die beslist nog heel wat groeimogelijkheden heeft", vervolgt Ven. "Bovendien bleek al ver voor het seizoen dat Melsele voldoende mogelijkheden heeft om zich te handhaven. Beide factoren speelden een belangrijke rol in de keuze van een ploeg."

Zelf heeft Sigrid Ven niet meteen de ambities om nog hoger te mikken. "Misschien wel, misschien niet. Wie weet, want om het eerlijk te zeggen: daar heb ik nog geen moment over nagedacht. Vooraleer het zover is wil ik eerst en vooral mijn steentje bijdragen tot de uitbouw van de ploeg. Wat er na het seizoen gebeurt, komt nog lang niet ter sprake."

"Laten we de situatie liever van week tot week bekijken. Hopelijk kunnen we komend weekend deze positieve lijn doortrekken. Als we spelen zoals zaterdag, dan zit een nieuwe winstkans er ongetwijfeld in."

Nu in het nieuws