"Sportief is klaar voor het zwaardere werk"

Basketbal

B.V.W.

BR>

TEMSE -

De degradatie naar derde provinciale is bij Sportief Temse nog altijd niet verteerd. De interne perikelen vorig seizoen hadden hun invloed op de kern. Zeven spelers verlieten de club. De versterking kwam uit drie Sint-Niklase clubs. De broers Muylaert zitten nu opnieuw samen bij Sportief.

Het bestuur heeft een blind vertrouwen in coach Luc Willaert. Zijn opdracht is eenvoudig: de plaats in tweede provinciale herwinnen. Met vier opeenvolgende overwinningen zit Sportief op schema.

"We kregen van de kalendermaker de kans om een fel vernieuwde ploeg op elkaar af te stemmen. Het waren niet de sterkste ploegen die we klopten. Het belangrijkste is de ploeg scherphouden. Tegen Grembergen hadden we het in de beginfase moeilijk om geconcentreerd te blijven. Door een beetje pech bij de afwerking kwam het verschil er pas in de tweede helft. We zijn de inloopperiode voorbij. Het is nu afwachten hoe de jongere spelers met de druk zullen omgaan", meent Luc Willaert.

"Er zit evenwicht in de groep. Ik beschik over vier grote jongens, twee guards en vier forwards die kunnen lopen. De jonge gasten, Van Ranst en Everaert (die van Condors komen), vallen mee. Het is wachten op bevestiging. De kans komt er komend weekend met de serieuze test in Deinze. Samen met Tissac en Hoger Op is het de ploeg die Sportief het meest kan bedreigen. Het is opletten voor de outsiders."

Naast Sportief Temse in derde provinciale wordt ook in tweede en in vierde provinciale het klassement aangevoerd door ongeslagen Wase ploegen. In tweede is dat Hemaco Dendermonde. Sint-Niklase en Zele volgen met één zege minder.

In vierde lijkt het erop dat het titeldebat een Waas onderonsje wordt. Condors Sint-Niklaas blijft ook na vijf matchen ongeslagen. Hamme en Lokeren, met één verliesmatch, liggen op vinkenslag om Condors te bedreigen.

Nu in het nieuws